Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Amerikanac iz Ohia srušio je buldožerom svoju kuću vrijednu 350.000 dolara, kako mu je banka ne bi oduzela.


Terry Hoskins je godinama vodio bitku s bankom RiverHills, kojoj je dugovao novac za kuću, a imao je probleme i s američkom poreznom upravom (IRS).

Vezani članci Cjepivo i novac, ilustracija Žele otvaranje: Ova država nudi više od 100 milijuna dolara ljudima koji se cijepe prije 15. lipnja Internet kupovina, ilustracija Kupujete preko interneta? Uskoro će paketi male vrijednosti biti skuplji: Iz Porezne uprave objasnili tko će, kada i koliko plaćati PDV

Kako se nije uspio dogovoriti s bankom oko otplate duga i nakon što je porezna uprava zaplijenila njegovu trgovinu tepiha, Hoskins je kuću jednostavno buldožerom sravnio sa zemljom.

'Kad sam vidio da dugujem gotovo 160.000 dolara od ukupne vrijednosti kuće i da mi je to netko odlučio uzeti, nisam mogao stajati sa strane te sam je srušio', rekao je Hoskins.

Kaže da je potrošio puno novca na odvjetnike i da mu je na kraju sve dozlogrdilo: prije dva tjedna sjeo je u buldožer i srušio kuću u gradiću Moscow, 40-ak kilometara od Cincinnatija.

'Mislim da bi banke trebale dobro razmisliti prije nego što nekog izbace iz svog doma jer se, u suprotnom, može dogoditi da i njihovi čelnici budu prisiljeni učiniti što i ja', rekao je Hoskins, dodajući kako su njegovu poruku sada vjerojatno shvatili i banka i njezini odvjetnici.