Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snimka koja je šokirala Britance

VIDEO Socijalni radnici roditeljima oduzeli tek rođenu bebu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tajno je snimljen trenutak u kojem socijalna služba u Velikoj Britaniji oduzima tek rođeno dijete od njegovih roditelja.

Dijete je oduzeto od roditelja još u travnju, a otac je potajno web kamerom snimio događaj. Iako je snimka dugo bila na internetu, nije smjela biti objavljena u medijima. Uz dopuštenje suca, na kraju je u britanskim medijima objavljena njezina montirana verzija, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Djevojčica uz majku pije sok Podignuta optužnica Majka trovala kćer (4) lijekovima za smirenje: "Imala je trzajeve cijelog tijela, probleme s hodanjem" Provjereno: Dijete - 4 Uznemirujuće Šokantan razgovor djelatnice socijalne skrbi s djetetom: "Tata se neće zaustaviti, ići će dalje, a ti ćeš na vještačenje i aparate da vide govoriš li istinu"

Neimenovani roditelji već imaju četvero djece koju su im također oduzeli socijalni radnici u Staffordshireu. U lipnju je otac djeteta pušten iz zatvora u kojem je završio nakon što nije želio surađivati s policijom po pitanju uklanjanja snimke s interneta.

>> Prima socijalnu pomoć i uštedjela je 18.000 kuna, kako?

Roditelji kažu da su im socijalni radnici oduzeli djecu jer su zaključili da ih majka ne može odgajati budući da ima poteškoće s učenjem.

Na snimci se vidi kako otac u naručju drži bebu rođenu šest sati prije oduzimanja. Na vrata im kucaju socijalni radnici u pratnji policije kako bi dijete oduzeli. Dok je otac razgovarao s njima, dijete je držala majka. Očito uzrujana, nije željela pustiti dječaka.

'Sad ćemo uzeti dijete. Nemojte da moram upotrijebiti silu', rekla je jedna socijalna radnica. Od četvero djece koje im je tijekom godina uzela socijalna služba, troje je posvojeno. Otac kaže kako nikada nisu bili optuženi da su svojoj djeci naudili.

Tijekom posljednjih deset godina, u Velikoj Britaniji sporni su slučajevi oduzimanja djece iz obitelji sa poteškoćama u učenju. 'Socijalni radnici mojoj supruzi i meni su rekli da smo u nasilnoj vezi. Ali, dugo smo u braku i ponekad se posvađamo. Ponekad imamo različita mišljenja. Nikada nije bilo nasilja i nitko nikada nije rekao da postoje dokazi nasilja u našoj obitelji', ispričao je otac.

Kaže da je njihova najstarija kći odvedena iz obitelji prije četiri godina, kad joj je bilo sedam godina. 'Sedam godina nije bilo nikakvih problema, a onda smo dobili novi socijalnu radnicu koja je imala drugačiji stav. Moja žena ima poteškoća u učenju, a ja sam jedno vrijeme bio depresivan. Ali, liječnik mi je pomogao. Međutim, sud je zaključio kako bi djeca u nekom trenutku u našoj obitelji mogla biti ugrožena', ispričao je otac.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene