Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šokantne snimke koje su obišle svijet

VIDEO: Snimke koje su nas u 2009. ostavljale bez teksta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijekom 2009. godine neke su nas video snimke šokirale i ostavljale bez teksta. Za vas smo još jednom izabrali 10 takvih, od kojih je većina srećom završavala sretno.

1. Hrvata pregazilo 15 automobila

Pročitajte i ovo Provjereno istražilo poziv na besplatan ''zdravstveni pregled'' - 3 Ne nasjedajte! Novinarka Provjerenog tajno se ubacila na ''zdravstveni pregled'' i raskrinkala prevarante: Pogledajte što pokušavaju podvaliti Godina promjena - 6 Izbori u više od 70 zemalja Stiže megaizborna godina na svjetskoj razini: Što će se sve promijeniti?

Početkom ožujka bez teksta nas je ostavila snimka na kojoj je Hrvata Danijela Perića pregazilo je 15 automobila. Srećom nije se radilo o nekakvoj užasnoj nesreći već o njemačkom televizijskom showu u kojem je Danijel pobijedio i osvojio 5000 eura. 

2. Rođena beba s tri noge

Djevojčica Esmidia Rojas Fonseca s tri je noge rođena u peruanskom selu, a tamošnji su je liječnici odmah poslali u Limu na pregled. Direktor instituta za dječje zdravlje, Roberto Shimabuku ustvrdio je kako je treća noga dio nerazvijene sijamske blizanke. 

3. Spasio dječaka iz goruće zgrade

Četverogodišnjeg dječaka iz požarom zahvaćene zgrade u Bronxu, u New Yorku, spasio je hrabri građanin rekavši kako je 'ubacio u brzinu', kad je vidio dječaka u nevolji. Horia Cretan je snimljen kako dječaka spušta niz stepenice, spušta na pod i provjerava njegovo stanje, kako bi se uvjerio da je s njim sve u redu. Spasio mu je život, a snimka tog događaja obišla je svijet. 

4. Dramatična snimka tsunamija na Samoi

Američki FBI pustio je u javnost dramatičnu snimku trenutka u kojem je tsunami pogodio grad Pago Pago u Američkoj Samoi. Video snimka je s nadzorne kamere postavljene na krov FBI-jevog ureda i prikazala je svu silinu tsunamija, koji je s obližnjeg parkirališta 'pomeo' automobile. Kako se ured FBI-ja nalazi na drugom katu, šteta je bila minimalna, a snimka očuvana. 

5. Vlak naletio na kolica, beba čudom preživjela

Nadzorna kamera na željezničkoj stanici u Melbourneu zabilježila je šokantan prizor - dječja kolica pala su na tračnice, a na njih je naletio vlak. Šestomjesečna beba čudom je preživjela. Zadobila je samo lakši udarac u glavu, ustanovljeno je u dječjoj bolnici. Incident se dogodio samo dan nakon što je australska željeznička kompanija u javnost pustila program kako zaštititi djecu u kolicima od vlakova. 

6. Snimka tipične mafijaške egzekucije

U listopadu je Italiju šokirala videosnimka mafijaškog ubojstva u napuljskoj četvrti koju je, nastojeći utvrditi identitet ubojice i njegova pomagača u cijelosti objavilo državno odvjetništvo u Napulju. Ubojstvo se dogodilo 11. svibnja na ulici u širem središtu Napulja, a snimljeno je nadzornom kamerom. Odvjetništvo ju je objavilo u nadi da će na taj način lakše pronaći počinitelje. 

7. Kuća mu se urušila pred očima

Četiri su osobe poginule nakon obilnih kiša koje su izazvale poplave i odrone tla krajem studenog u Turskoj. Dramatična snimka koja je obišla svijet iz Trabzona, prikazuje kako se u jednom od odrona urušava kuća. Jedan od svjedoka je izjavio kako je nazvao vlasnika da bi ga upozorio na opasnost i pet minuta nakon što je obitelj napustila kuću, ona se urušila. 

8. Snimka pada s osmog kata

Perač prozora preživio je pad s osmog kata sa zgrade u središtu Seatlea. Vatrogasna služba izvijestila je da mu je sigurnosno uže spasilo život. Snimka sigurnosne kamere prikazuje pad 34-godišnjaka te odskok njegova tijela pri udaru na tlo. Nakon nesreće muškarac je prevezen u bolnicu gdje je ustanovljeno da nije zadobio ozljede opasne po život. 

9. Snimka udara kamiona u naplatne kućice

Krajem studenog na naplatnim kućicama Demerje, na ulazu u Zagreb, u stup se zabio kamion. Vozeći autocestom A1 iz smjera Karlovca prema Zagrebu vozač kamiona se zabio u stup te objekt naplatnih kućica na Demerju. Vozač je u nesreći zadobio teške tjelesne ozljede, koje nisu opasne po život. 

10. U emisiji uživo doživio srčani udar

Gledatelji danske televizije ostali su šokirani kada je znanstvenik koji je sudjelovao u emisiji koja se prenosila uživo doživio srčani udar. Dr. Henrik Svensmark srčani je udar doživio naočigled gledatelja i sudionika panela tijekom rasprave o globalnom zatopljenju u sklopu summita u Kopenhagenu o klimatskim promjenama. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene