Vjetar koji je puhao brzinom 110 km/h oštetio je usidreni kruzer MSC Fantasia tonaže 133,500, u španjolskoj luci Palma De Mallorca. Vjetar je, potrgao uže kojim je brod bio privezan za obalu i srušio brodske stepenice pri čemu je u more palo četvero ljudi.


Sva četiri putnika koja su pala u vodu završila su u bolnici, jedan s teškom ozljedom glave, a ostali zbog hipotermije, prenio je Reuters. Nakon što su pali u vodu, spašavala ih je posada broda. Kapetan je ubrzo preuzeo kontrolu nad brodom i premjestio ga u drugu luku. Na kruzeru je bilo 3,300 putnika.

Vezani članci Vjetar podignuo u zrak čamac na Jarunu Snažan vjetar podigao u zrak čamac na Jarunu: "Pijavica usred bijela dana, sreća pa čamac nije nikoga ozlijedio" Prva marčana bura - 5 Prva marčana bura donijela velike probleme u prometu, meteorologinja objasnila što se krije iza narodne predaje

MSC Fantasia dugačak je 333 metara, visok 60 metara, a najviše 4,000 putnika prima na 27.000 kvadratnih metara prostora. Snimku dramatičnog trenutka koji su proživjeli putnici kruzera pogledajte u priloženom videu.