Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Incident na dan obljetnice

VIDEO Skandalozno: Palili Kuran i stranicama 'brisali' stražnjicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je pastor Jones odustao, ipak se nažalost našlo ljudi koji su učinili nevjerojatnu glupost.

Obilježavanje obljetnice napada 11. rujna u SAD-u nije prošlo bez incidenata. Jedan je muškarac u znak prosvjeda protiv izgradnje džamije pokraj Ground Zeroa, mjesta srušenih 'blizanaca', trgao stranice Kurana te ih zapalio. U drugom incidentu još je jedan muškarac trgao stranice kopije Kurana te radio vulgarne geste poput 'brisanja' stražnjice preko hlača istrgnutim listovima, prenosi Reuters.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Gotova priča Pastor Jones: Kuran nećemo spaliti, ni danas, niti ikad! Slika nije dostupna SAD: Šesta godišnjica terorističkih napada

Ovogodišnja obljetnica 11. rujna, protekla je u sjeni dviju kontroverzi koje odražavaju rastuću islamofobiju u SAD-u: burne nacionalne rasprave oko plana gradnje islamskog centra i džamije na Manhattanu, nedaleko od Ground Zeroa, te nacionalne i globalne zabrinutosti koju je izazvao pastor s Floride Terry Jones najavom prosvjednog spaljivanja Kurana - koje je definitivno otkazao tek u subotu, kada je doputovao u New York.

U petak navečer, stotine pristaša predložene gradnje islamskog kulturnog centra okupilo se na Manhattanu, gdje su uz upaljene svijeće, pjevali i molili. Obljetnica 11. rujna obilježava se kao Nacionalni dan sjećanja i služenja zajednici, na koji su američki građani pozvani da se uključe u brojne volonterske aktivnosti i doniranje.

>> 'Bez 'teorija zavjere' za neke informacije nikada ne bismo znali'

>> Napad na WTC: 9. godina od događaja koji je promijenio svijet

Najava paljenja muslimanske svete knjige izazvala je val nasilja, u kojima je ubijena jedna osoba, i prosvjeda u Afganistanu. Barack Obama upozorio je da će paljenje Kurana naštetiti imidžu SAD-a u svijetu kao i da će utjecati na povećanje broja terorista.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene