Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U punoj kazališnoj dvorani austrijski satiričari jučer su ismijali medije zbog senzacionalizma i površnog praćenja skandala, uključujući i priču o Elisabeth Fritzl koju je otac držao zatočenu u podrumu 24 godine.


'Pension F.', kako se zove predstava, ismijala je medije jer su bili previše usmjereni na čitanost i gledanost, umjesto da su bili osjetljivi prema ranjivosti žrtava i slušali ono što žrtve zapravo imaju za reći. Premijera predstave bila je sinoć, nekoliko tjedana prije suđenja Josefu Fritzlu za ubojstvo, silovanje, incest, lažno predstavljanje i utamničenje svoje kćeri koja je u podrumu bez prozora provela 24 godine u austrijskom gradu Amstettenu.

>> Fritzl prešao na budizam i želi da ga proučavaju

>> Monstrum J. Fritzl želi prodati kuću za svoju izmučenu obitelj?!

Vezani članci Slika nije dostupna Ruši se i kuća: Austrijanci žele Fritzlu zamesti svaki trag Slika nije dostupna Fritzl će za Božić imati pravu malu gozbu

>> Fritzl: Policija mi je namjestila kako bih dobio doživotnu

Redatelj satire, 60-godišnji Hubsi Kramer, austrijski stand up komičar, rekao je da je predstava već viđena. 'Mediji su napravili predstavu. Ono što radite sada je predstava. Vi radite predstavu o Fritzlu. Ja sam samo mali glumac', rekao je Kramer. Pamtljivi likovi iz predstave uključuju 'Help Mana', tipa supermena koji na glavi nosi crvenu čarapu i zlostavljanu ženu s papirnatom vrećicom na glavi koja joj skriva lice. Ona pokušava ispričati svoju priču, ali je stalno prekidaju.

>> Ispovijest Elisabeth Fritzl : 'Moj život seksualne robinje'

>> Elisabeth Fritzl podučava svoju djecu igri

Kramer kaže da je ideju za predstavu dobio od kolege Hermanna Fritzla. Također je naglasio da je ona satira o licemjerju medija. 'Princip je jednostavan. Iza teatra suosjećajnosti nalazi se interes profita', rekao je Kramer u izjavi. Nakon premijere koja je ismijala cijelo austrijsko društvo, Kramer je zamolio reportere da prilikom izvještavanja ne zaborave na tihe žrtve čiji se glasovi ne čuju.