Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ruski patrijarh Kiril pao je tijekom posvećivanja hrama u Novorosijsku. Po protođakonu Andreju Kuraevu, kriva su ograničenja zbog koronavirusa.


Prvi čovjek Ruske pravoslavne crkve, patrijarh Kiril, pao je tijekom posvećivanja hrama u Novorosijsku.

Kako je rekao protođakon Andrej Kuraev, za sve su kriva ograničenja koronavirusa, zbog kojih se patrijarh ne smije dirati.

"Nemili incident dogodio se danas na posvećenju crkve u Novorosijsku. Nakon završetka posvećenja hrama, patrijarh Kiril je pao s propovjedaonice, poskliznuvši se na skupocjeni mramorni pod.

Vladimir Putin na Ekonomskom forumu Neočekivana reakcija: Putina javno ponizio njegov veliki saveznik

Ni zaštitari, ni služba protokola, ni biskupi koji su stajali u blizini nisu stigli na vrijeme. Patrijarh je ozlijedio leđa na rub propovjedaonice. Liturgija se nastavila. Mitropolit Grgur i mjesni biskup Teognost su gledali u patrijarha i čekali reakciju. Za to su kriva ograničenja koronavirusa, zbog kojih patrijarh ne dopušta da ga se dira i pridržava na stepenicama", rekao je Kuraev za Live journal.

 

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju