Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez neuroloških posljedica

VIDEO: Preživio 96 minuta bez otkucaja srca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Howard Snitzer, 54-godišnjak iz Minnesote, u siječnju je imao srčani udar ispred lokalne trgovine u gradiću Goodhueu. Nakon toga, njegovo srce nije kucalo punih 96 minuta.

Kada se srušio na pločnik brzo su mu u pomoć priskočila u pomoć dvojica prolaznika i započeli oživljavanje. Nakon nekog vremena stigla je i medicinska ekipa te helikopter koji ga je prevezao u svjetski poznatu kliniku Mayo.

Pročitajte i ovo Lily Barbra Greatrex (4) rođena je sa 7 rupa na srcu (Foto: Profimedia) Srce veliko kao kuća Prvi Božić izvan bolnice: Djevojčica (4) rođena sa 7 rupa na srcu svojom odlukom oduševila svijet Slika nije dostupna Medicinska sestra TRAGEDIJA NA VJENČANJU Prekinula slikanje u vjenčanici da bi spasila utopljenika

Tek nakon 12 elektrošokova, lijekova protiv aritmije i kontinuiranog oživljavanja, nakon punih 96 minuta njegovo je srce ponovno počelo kucati. Inače, ako se puls ne vrati u roku od 45 minuta, liječnici prestaju s oživljavanjem. No, liječnici su po ostalim nalazima znali kako oživljavanje ipak djeluje.

Nakon 10 dana u bolnici Snitzer je pušten kući. Klinika Mayo je izvijestila da je to najduže vremensko razdoblje koje je neka osoba preživjela bez pulsa, a da nije kasnije imala nikakvih neuroloških posljedica. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene