Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pored sinagoge

VIDEO: Poljake šokirala gola Minnie Mouse ispod svastike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlasnicima jedne umjetničke galerije u Poljskoj prijeti zatvor, zbog postavljanja divovskog postera gole Minnie Mouse, koja pozira ispod nacističke svastike.

Pročitajte i ovo Ilustracija Prijeratno doba Rat je stvarna prijetnja, a Europa nije spremna, upozorava Poljska: "Doslovno svaki scenarij je moguć" Ilustracija Rat u Europi Poljska bijesni jer je Rusija povrijedila zračni prostor: Varšava traži objašnjenje Moskve

Spomenuti poster, ujedno je i reklama za samu izložbu u galeriji, no stanovnici grada Poznana, viziju umjetnika dočekali su s vrlo oštrim kritikama, a nije pomogla niti činjenica, da se galerija, pa tako i ogroman poster, nalaze odmah do sinagoge.

'Šokiran sam, a šokirani su i ljudi koji se još uvijek sjećaju Drugog svjetskog rata, a najviše oni koji su patili tijekom tog perioda u povijesti', rekao je poljskim medijima lokalni gradski vijećnik Norbert Napieraj. Sinagoga, koja se nalazi pored galerije, tijekom Drugog svjetskog rata je bila zatvorena i opljačkana od strane nacista, koji su je nakon toga pretvorili u bazen za kupanje, za potrebe njemačkih vojnika.

Lokalno tužiteljstvo sada pomno proučava kontroverzni poster i pokušava zaključiti promovira li on eksplicitno nacizam, ili ne. Ukoliko procjene da promovira nacizam, vlasnici galerije mogli bi završiti u zatvoru na period od tri godine. No, menadžerica galerije smatra kako nema razloga za podizanjem prašine. 'Taj je poster namijenjen promociji izložbe i on niti u kojem smislu promovira, niti podržava nacistički režim', istaknula je Marija Czarnecka, menadžerica galerije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene