Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povijesna operacija

VIDEO: Pokazao se 'Oscar' s transplantiranim licem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Španjolcu, kojem je uspješno translantirano potpuno lice, pokazao se medijima povodom njegova otpusta iz bolnice.

31-godišnji muškarac, kojemu se samo zna ime Oscar, teško je govorio dok se zahvaljivao doktorima bolnice Vall d'Hebron u Barceloni i donoru lica. Oscar je operiran krajem ožujka, a operacija je trajala 24 sata prilikom koje mu je zamijenjeno potpuno lice, uključujući čeljust, nos, jagodice, mišiće i zube.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vojnik stradao u Kabulu Eksplozija mu raznijela lice, sada ima novo Slika nije dostupna Obradovali ga liječnici Nesebičnom vojniku koji je ostao bez lica transplantirat će novo

Informacije koje su o njemu poznate su da je farmer koji nije mogao samostalno jesti ni disati nakon što se slučajno upucao u lice prije pet godina. Doktor Joan Pere Barret, koji je vodio tim, rekao je da je potrebno između godine i 18 mjeseci fizikalne terapije kako bi osposobio 90 posto funkcija lica.

>> FOTO: Mladić kojem je transplantirano cijelo lice

Oscar sada može piti tekućinu i jesti meku hranu, a govoriti može već dva mjeseca. Dobar znak bio je što se morao obrijati već tjedan dana nakon operacije. Međutim, tijelo mu je dvaput odbacivalo transplantirane dijelove, što je uspješno spriječeno lijekovima.

Oscar je na konferenciji izgledao smireno. Oči još ne može potpuno zatvoriti, a njegova sestra rekla je da se veseli nastavku normalnog života. Rekao je da se veseli stvarima poput hodanja niz ulicu, a da ga nitko ne gleda s čuđenjem.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene