Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obradovali ga liječnici

Nesebičnom vojniku koji je ostao bez lica transplantirat će novo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nesebični vojnik koji je pretrpio strahovit strujni udar spašavajući unesrećenu ženu, pri čemu je ostao bez noge prstiju i sprženog lica, bit će operiran i liječnici će mu transplantirati novo lice.

Mitch Hunter tom bi transplantacijom trebao postati tek treća osoba u SAD-u, koja će proći tu kompliciranu operaciju. Taj 29-godišnji vojnik pretrpio je strahovite ozljede dok je pomicao žicu pod naponom s unesrećene žene, pri čemu ga je zatreslo čak 10.000 volti. Struja ga je tresla punih pet minuta, a on je pritom pretrpio teške opekline, zbog kojih je ostao bez noge, prstiju na objema rukama i bez lica, prenosi Daily Mail.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vojnik stradao u Kabulu Eksplozija mu raznijela lice, sada ima novo Slika nije dostupna Povijesna operacija VIDEO: Pokazao se 'Oscar' s transplantiranim licem

>> VIDEO: Nakon transplantacije pokazao lice

Ta se nesreća dogodila još 2001. godine, a Hunter je otad bio podvrgnut čak 57 plastičnih operacija lica. Tek sad je je izabran za transplantaciju lica, a operaciju bi trebali obaviti liječnici bolnice u Bostonu. Na vijest o transplantaciji, Hunter je reagirao ushićeno. 'To bi mi omogućilo još kvalitetniji život. Ne bi me više čudno gledali', zaključio je.

Liječnici bolnice poručili su mu kako će na operacijski stol čim se pronađe odgovarajući donator, a on sam kaže da mu je jedino žao što netko mora umrijeti, kako bi on mogao dobiti novo lice.

U svijetu je dosad obavljeno 11 operacija transplantacija lica, a prva je napravljena 2005. godine u Francuskoj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene