Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U manje od tjedan dana bio je to drugi bliski susret aktivista Sea Shepherda i japanskih kitolovaca u moru blizu Antarktike.


Japanski kitolovci i zaštitari kitova iz udruge Sea Shepherd u vodama blizu Antarktike imali su novi bliski susret. Ovoga su puta snimke stigle od Japanaca, koji tvrde da su ih 'napali' zaštitari.

Vezani članci Diamond Princess Putnici kruzera koji je već više od tjedan dana u karanteni imaju pristup internetu, pogledajte što objavljuju Diamond Princess Šestero hrvatskih državljana koji su zbog koronavirusa ostali u Japanu na kruzeru u karanteni zasad nije zaraženo

U dramatičnom se videu uistinu može vidjeti brod Sea Shepherda kako se približava Japancima te u jednom trenutku s bočne strane udara u njihov tanker, koji neprestano plovi u pratnji kitolovca kako ovaj ne bi ostao bez goriva.

>> VIDEO Golemi japanski kitolovac zabio se u brod zaštitara kitova

Ozlijeđenih nije bilo, a aktivisti kažu da su htjeli osujetiti pretakanje goriva.

Posljednji su se put dvije suprotstavljene strane sukobile prošlog tjedna, kada je također došlo do kontakta na moru. U Sea Shepherdu su uvjereni kako Japanci kitove love iz čisto komercijalnih razloga, dok Japan tvrdi kako samo rade ono što im je dozvoljeno prema međunarodnom pravu, a to je izlov u znanstvene svrhe.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook