Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U javnost je puštena snimka ženke kita ubojice u SeaWorldu koja potapa svojeg trenera i drži ga pod vodom.


Snimka je dokazni materijal sa saslušanja u vezi s incidentom koji se dogodio u SeaWorldu u San Diegu 2006. godine, a u javnost je puštena tek sada, nakon saslušanja u vezi s pogibijom trenerice Dawn Brancheau u veljači 2010. godine u SeaWorldu u Orlandu, piše CBS.

Vezani članci Hitna pomoć na plaži, ilustracija Rastu temperature, ali i opasnost za kupače: Doznajte gdje je kupanje najopasnije i kako spriječiti tragedije Orka, ilustracija Španjolci ograničili plovidbu jedrilica zbog napada kitova ubojica: "Ponašanje im nije uobičajeno"

>> U vodenom parku bušilicama vadili klimave zube kitovima!

Na video snimci ženka kita ubojice imena Kasatka zgrabila je trenera Kena Petersa za nogu i povukla ga ispod vode. Iako se Peters borio da izađe na poršinu Kasatka ga nije puštala gotovo punu minutu.

Dok se evidentno borio za zrak Peters je pokušao smiriti ženku tapkanjem po leđima, no Kasatka ga je ponovno povukla pod vodu i držala još 40-ak sekundi. Nakon što ga je pustila Peters je požurio van iz bazena gdje mu je pružena pomoć. Kasatka mu je slomila stopalo.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.