Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sustigao ga posljednji obrok

VIDEO: DNK s pizze riješio ubojstvo desetljećima staro

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Staromodni tajni zadatak i komad pizze riješilo je ubojstvo koje se dogodilo prije nekoliko desetljeća.

Na taj su način istražitelji dobili glavni genetički dokaz koji je pomogao vlastima da dokažu krivnju osumnjičenom muškarcu, piše AP.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sumnjive okolnosti Vlasnica pizzerije pronađena mrtva nakon navodnog sukoba s gostom: Marketinški trik pošao po zlu? Intervencija policije tijekom pucnjave u Pragu Masakr u Pragu VIDEO Policija objavila dramatične snimke, Češka oplakuje žrtve: "To je strašno, ne mogu ni govoriti"

Koristeći DNK tehniku, službenici su optužili Lonnieja Franklina po deset točaka optužnice za ubojstvo i druge optužbe koje su povezane s 11 ubojstava koja su se dogodila između 1985. i 2007. godine

Ubojica je imao naziv 'Grim Sleeper' nakon što je uzeo 14-godišnju pauzu između ubojstava, nakon čega je 2002. ubio još tri žrtve.

Na kraju ga je sustigao obrok u restoranu u Los Angelesu u kojem je jeo posljednjih dana. Detektiv na tajnom zadatku pretvarao se da je konobar, te je od Franklina uzeo čaše i koricu pizze nakon što je završio svoj obrok, zbog čega je bilo moguće uzeti njegov DNK.

Suđenje se 'zagrijalo', nakon što je DNK njegova sina ušao u državnu bazu podataka kada je bio osuđen u jednom slučaju povezanom s oružjem. Njegov je DNK bio sličan onome pronađenom na tijelu žrtava, a vlasti su ubrzo počele slijediti Franklina kako bi dobili njegov DNK i usporedili ga s onim pronađenim na žrtvama. Presuda Franklinu očekuje se u sljedećih nekoliko dana.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene