Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Šokantan video snimljen je u planinskom dijelu Afganistana. Na njemu se može vidjeti kako je američki zrakoplov ispustio bombu tešku 226 kilograma na američki, umjesto talibanski kamp.


Na videu, snimljenom iz američkog kampa, vidi se kako vojnici gledaju u bombarder koji je svoj teret trebao ispustiti na talibane. No, u jednom trenutku čuje se eksplozija u njihovoj blizini kao i podrhtavanje tla na koje je ispuštena bomba.

Vezani članci Ilustracija, američki zrakoplov E-11A Pao američki zrakoplov u Afganistanu, talibani tvrde da su ga oni srušili Vojnik s puškom Hrvatske postrojbe u Afganistanu: ''Izvan ovog balončića u kojem jesmo, situacija je ipak nešto drugačija''

Vojnici su se odjednom našli u panici, no na sreću nitko nije ozlijeđen.

VIDEO POTRESNA ISPOVIJEST DJEVOJČICE: 'Prema meni su se ponašali kao prema robu!'

Prema pisanju portala vojnih veterana Funker350.com, ovaj incident se dogodio u regiji Paktika, blizu afganistanske granice s Pakistanom.

'Toliko smo puta bombardirali to područje da nitko nije mogao pomisliti kako bi se mogla dogoditi ovakva greška', izjavio je jedan od vojnika koji je zamalo u tom incidentu izgubio život. 'Pola sekunde prije udara po prvi put sam čuo bombu kako 'vrišti' i znao sam da je nešto krenulo krivo'.

Tvrdi kako je udarac bombe bio toliko snažan da je bacio sve prisutne na tlo. Još uvijek nije razjašnjeno kako je do ove zamalo tragične pogreške uopće došlo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook