Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bande i prenapučenost glavni su uzrok nasilja i pobuna u najpoznatijem brazilskom zatvoru.


Iz jednog od najopasnijih zatvora u Brazilu dolazi snimka kako počinje zatvorenička pobuna. Pobune, tučnjava i ubijanje među članovima bandi, naime, svakodnevica su u brazilskim zatvorima.

Najmanje 75 zatvorenika umrlo je u Pedrinhas zatvoru od 2013., a među njima su i trojica kojima su odrubljene glave, i to usprkos činjenici da zatvor čuvaju teško naoružani policajci. Najmanje 36 zatvorenika uspjelo je pobjeći 2013. godine iz Pedrinasa kada su oteli kamion za smeće i srušili zatvorski zid, piše Independent.

Vezani članci Sudar Zabio se u policijsko vozilo i prevrnuo ga, sudar za dlaku promašio slučajnog prolaznika Slika nije dostupna STRAVIČNI PRIZORI U krvavom okršaju u brazilskom zatvoru ubijeno najmanje 60 ljudi

'Iskonsko zlo' osudili na dvije doživotne kazne, a puštaju ga nakon 20 godina zatvora

Zatvori su vrlo napučeni, a kao što je to slučaj i na ulicama, i u njima caruju bande. Brazil je po broju zatvorenika četvrta zemlja na svijetu, iza Kine, Rusije i SAD-a. U zatvorima kaznu služi 550 tisuća osoba, od kojih je oko 200 tisuća previše u odnosu na zatvorske kapacitete.


 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook