Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kradu pse za vježbanje

VIDEO: Oteti pas drogiran u sali za operacije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Peruanski aktivisti za prava životinja na nogama su nakon što je pas kojeg su dvojica muškaraca otela jednoj ženi tijekom šetnje tjedan dana kasnije pronađen vezan i drogiran na operacijskom stolu lokalne medicinske škole.

Carmen Valverde Ibanez šetala je sa svojim ljubimcem Tomasom kada su je zaskočila dvojica stranaca i otela psa. 'Bila je noć. Iskočili su iz automobila i zgrabili ga. Vikala sam i potrčala za njima, ali nisam uspjela', bila je očajna Carmen.

Pročitajte i ovo Najpoželjniji fakulteti Deset najpoželjnijih Vode li se maturanti razumom ili osjećajima pri odabiru fakulteta? Dnevnik Nove TV donosi odgovore Izvanredno stanje zbog vala nasilja u Ekvadoru Na granici s Ekvadorom Još jedna zemlja proglasila izvanredno stanje: Razbuktava se val nasilja, stiže vojska kao potpora

Nakon nekoliko dana nazvala je prijateljica koja radi u Sveučilišnoj bolnici i rekla joj kako je Tomas tamo i to u laboratoriju za eksperimentalnu kirurgiju. Carmen je ukrala bolničku kutu i ušla unutra pretvarajući se da je studentica. 'Ušla sam u operacijsku salu zajedno s prijateljicom. Sve smo snimale mobitelom. Pronašle smo Tomasa koji je baš trebao biti seciran', ispričala je Carmen za agenciju Reuters kojoj je dala i video snimku na kojoj se vidi drogiran pas, zavezan za stol od čelika.

Bolnica je zahtijevala da dokaže vlasništvo nad psom i odvedena je u obližnju policijsku postaju gdje su je optužili za pokušaj krađe laboratorijske opreme. 'Još se nisu ispričali za ono što učinili. Umjesto toga, optužili su me za krađu sedam mikroskopa', ispričala je u nevjerici Carmen, no dodala je i kako su optužbe u međuvremenu ipak odbačene.

Ovaj pokušaj spašavanja ljubimca nagnao je i druge vlasnike izgubljenih i otetih pasa da zakucaju na vrata Sveučilišne bolnice u glavnom gradu Perua. U istoj operacijskoj sali s Tomasom pronađen je i pas Chico. Dekan medicinskog fakulteta kazao je kako bi više volio da je Carmen zatražila 'normalnu' dozvolu za ulazak u njihove prostorije. 'Uvjeravam vas da bi vratili psa. Sve eksperimentalne operacije radimo na psima koji nemaju vlasnike', kazao je dekan. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene