Španjolska policija jučer je u Barceloni zaplijenila 42-dijelni kuhinjski set načinjen od kokaina te uhitila jednu osobu koja je povezana s tim slučajem.


Tanjuri, šalice, zdjelice sastavljeni od 20 kilograma kokaina zaplijenjene su jučer u Braceloni, prenio je Reuters. Enrique Sacristan, glasnogovornik policije rekao je kako su uhitili španjolskog mladića koji je povezan s ovim slučajem te dodao kako je pošiljka u Barcelonu došla iz Maracaiboa, Venezuele, preko Londona.

Vezani članci Kokain, ilustracija Europol: Nezapamćene količine kokaina i organizirani kriminal su na vrhuncu tijekom pandemije Zapljena splitske policije 01 Jedna od najvećih zapljena splitske policije u proteklih godinu dana: Oduzeto više od četiri kilograma heroina i skoro pola kile kokaina

'Krijumčari drogom pokušavaju sakriti kokain u kreativnim oblicima koji izgledaju kao redovan teret, poput knjiga ili ovog kuhinjskog seta, kako bi izbjegli policijsku kontrolu', kaže Sacristan. Španjolska policija izvijestila je da je mladića regrutirao venezuelanski narko kartel koji operira u Španjolskoj.