Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pristupio IS-u

17-godišnjak s kalašnjikovom u ruci vodi glavnu riječ

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tinejdžer iz Sydneyja u Australiji majci je rekao da ide izlet u ribolov u lipnju te otad nestao. Pojavio se na videu džihadista Islamske države, s Kalašnjikovom u ruci i vodeći glavnu riječ.

Abdullah Elmir je 17-godišnjak iz Sydneyja koji se pojavio na video snimci objavljenoj na YouTubeu u ponedjeljak, okružen mladim džđihadistima i s jurišnom puškom u ruci.

Pročitajte i ovo Ilustracija Česta meta Projektili eksplodirali pored američkog veleposlanstva u Zelenoj zoni: Nitko još nije preuzeo odgovornost za napad Slika nije dostupna Prvi put od 2003. Australija podigla razinu uzbune zbog mogućeg terorističkog napada

LUKAVI DŽIHADISTI: Maskirali se i ubacili među kurdske borce

Crvenokosi mladić govoreći pod imenom Abu Khaled obraća se narodima SAD-a, Velike Britanije te posebno Austraije, odakle je rodom. Na snimci on govori kako ISIS neće stati dok se njihova crna zastava ne nadvije nad čitavim svijetom, uključujući i Bijelu kuću.

FOTO Njemačka motoristička banda se bori protiv džihadista

"Moja poruka vašoj koaliciji je: prijetite nam vašim državama, dovedite koju god zemlju hoćete, dovedite koju god zemlju hoćete da se bori protiv nas. 50 ili 50.000 zemalja, nama to ništa ne znači", poručio je australski mladić.

To je i prvi put da je neki propagandni video ISIS-a direktno spomenuo asutralskog premijera Tonyja Abbotta.

Elmirova majka rekla je još u lipnju da je njezinom sinu ispran mozak te da je od kuće pobjegao nedugo nakon 17. rođendana, prenosi news.com.au. Uz pomoć svojeg 16-godišnjeg prijatelja, koji se u međuvremenu vratio u Sydney, Elmir je otišao letom u Tursku preko Malezije i Tajlanda.

Obitelji je javio da je otišao putem prijatelja, kojem je to prenio SMS porukom. Javio je samo da "prelazi granicu", što je njegova obitelj protumačila na način da ide u Siriju ili Irak.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene