Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavili fotografije

FOTO Njemačka motoristička banda se bori protiv džihadista

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Članovi njemačke motorističke bande otputovali su u Siriju kako bi se pridružili Kurdima u borbi protiv džihadista Islamske države.

Vođemotorističkog kluba Median Empire sa sjedištem u Kölnu, koji ima jake veze s Kurdima, objavili su fotografije članova te bande iz Turske i Sirije, neki od kojih poziraju s oružjem u rukama. "Naši momci bili su u Kobaneu danas i rekli su mi da su pucali po njima, ali da se ništa nije dogodilo. Oni su u redu", stoji na Facebook profilu korisnika "Azad 1%ER".

Pročitajte i ovo Ispaljene rakete Napad VIDEO Pet raketa ispaljeno je iz Iraka prema bazi američke vojske u Siriji Slika nije dostupna Jedini napreduju Žestoke borbe na granici s Turskom: Kurdi potiskuju džihadiste

Četiri dana ranije objavili su na Facebooku poruku u kojoj kažu da "dok drugi pričaju i pričaju, naši dečki su na frontu i bore se protiv ISIS-a".

Motoristička banda objavila je i fotografije članova nizozemske motorističke bande "No Surrender", čiji je vođa još proteklog utorka obznanio da su tri njihova člana u Siriji te da se na strani Kurda bore protiv ISIS-a u Iraku.

Median Empire ističu i kako pomažu u humanitarnim zadacima. I prije je ta motoristička banda prikupljala pomoć za Kurde na Bliskom istoku, ali ovo je prvi put da su neki njihovi članovi otišli u borbu protiv džihadista, prenosi The Local.

Oko 400 džihadista, vjeruje se, stiglo je u Irak i Siriju upravo iz Njemačke te se bore na strani Islamske države.

Median Empire MC osnovan je u Kölnu 2011. godine, nakon što su se odvojili od bande Mongols. Njihovo formiranje prouzročilo je tenzije s Hells Angelsima u tom gradu. Svoje podružnice imaju u Karlsruheu, Kölnu, Duisburgu, Nurnbergu te u Švedskoj i Rusiji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene