Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krenuli u ofenzivu

LUKAVI DŽIHADISTI: Evo kako su upali među kurdske borce!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Džihadisti Islamske države približili su se u ponedjeljak iračkom gradu Kara Tapa zahvaljujući posebno planiranoj akciji.

IS je zahvaljujući iznenađenju koje su prouzročili među kurdskim braniteljima uspio zauzeti dva kurdska sela i potom krenuo u ofenzivu na grad Kara Tapa, udaljen 120 kilometara sjeverno od Bagdada.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna više od stotinu ranjenih Krvavi napadi na prepunoj tržnici: Samoubilački dvojac aktivirao pojase s eksplozivom, poginulo više od 30 ljudi Slika nije dostupna Nema dojava o stradalima Tri rakete pale na američko veleposlanstvo u Bagdadu, jedna pogodila restoran u vrijeme večere

VIDEO Objavljene snimke borbi protiv IS-a

"Teroristi su bili odjeveni u odore pešmerga i ta im je taktika pomogla da se bez problema ubace među naše branitelje nedaleko od Kara Tape", rekao je jedan časnik pešmerga koji je želio ostati neimenovan.

Hrabra majka: Sama otišla po sina koji se pridružio Islamskoj državi!

Iz grada Kanakina, koji je pod kontrolom Kurda, upućena su pojačanja kako bi se spriječio pad Kara Tape i potisnuli džihadisti, rekli su izvori.

Vojni i medicinski izvori pešmerga rekli su da je poginulo najmanje 15 osoba, od kojih sedam boraca i osam civila. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene