Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borba protiv sudske odluke

VIDEO: Ne dam da mi ubiju sina!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Roditelji 13-mjesečnog Josepha Maraachlija koji boluje od rijetke i fatalne neurološke bolesti proživljavaju užasne trenutke. Kanadska bolnica od suda je zatražila dozvolu da isključe aparate što je sud i odobrio.

Mali Joseph nalazi se u bolnici u kanadskom Londonu od listopada prošle godine. Liječnici tvrde kako je u vegetativnom stanju bez šansi za oporavak te kako je održavati ga na životu besmisleno i okrutno. S njima se složio i sud i dao im dozvolu da isključe aparate za održavanje života. Dječakova obitelja pak, želi da mu naprave traheotomiju kako bi 'u miru mogao umrijeti kod kuće bez cjevčica koje mu pomažu disati'. Prije nekoliko godina od slične bolesti umrla im je i kćer. Iako je njoj traheotomija napravljena u kanadskoj bolnici smatraju kako je taj zahvat u njegovu slučaju potpuno besmislen i odbili su ga napraviti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Iscrpljeni vatrogasci Zombi požari usred zime stvaraju goleme probleme u Kanadi: Stručnjaci objasnili koliko su opasni Ubojstva u Kanadi istraga policije Horor u Kanadi: Muškarac (29) ubio pet članova obitelji, među njima i dvomjesečnu bebu

Kada su već mislili da nema nade javio im se njujorški svećenik Frank Pavone, predsjednik udruge Svećenici ZA život. Pavone je javnosti poznat iz slučaja Terri Schiavo, Amerikanke koja je 15 godina bila u komi i čiji su se roditelji i suprug sudski borili oko toga treba li je i dalje držati na aparati ili ne. Pavone je podupirao roditelje koji to nisu željeli a kada su 2005. odlukom suda aparati ipak isključeni Pavone je i u tom trenutku bio uz njezin krevet.

Iako je nekoliko bolnica u SAD-u odbilo primiti malog Josepha, Pavone je u St. Louisu ipak pronašao jednu koja ga je odlučila primiti. Udruga Svećenici ZA život platila je privatni zrakoplov i mali je Joseph jučer prevezen u novu bolnicu. Također će platiti i sve bolničke troškove.

'Istražit ćemo sve opcije. Ako postoji ikakva šansa da to dijete poživi mi ćemo je iskoristiti', kazao je šef pedijatrije dr. Robert Wilmott. Ako ne poštovat će želju roditelja i napraviti traheotomiju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene