Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mnogi civili iz istočne Ukrajine sa svojom djecom bježe iz regije, nakon što se nasilje ondje ozbiljno razbuktava.


Stanovnici ukrajinskih gradova u kojima se vode borbe, masovno evakuiraju svoju djecu, javlja Reuters. U tome prednjače stanovnici grada Slovjansk, uporištu separatista u susjednoj regiji Donjecku.

Vezani članci Mjesto na kojemu je pronađena avionska bomba iz 2. svjetskog rata - 6 Evakuirani građani Rijeke mogu se vratiti kućama: Policija premjestila bombu iz II. svjetskog rata Slika nije dostupna Ukrajinska vojska povukla se iz zračne luke u Luhansku

Kamere svjetskih agencija zabilježile su trenutke rijetkog izbivanja stanovnika iz kuće. Naime, mnogi su dan primirja iskoristili kako bi svoju djecu ukrcali na autobuse i uputili ih prema Rusiji.

Borbe se vode u više ukrajinskih gradova. Osim Slovjanska, kritično je i u Luhansku.

Najmanje pet ljudi je ubijeno, a 15 ranjeno u ponedjeljak u napadu proruskih separatističkih snaga na stožer ukrajinskih graničara u gradu Luhansku na istoku zemlje.

Proruski separatisti srušili helikopter s 14 ukrajinskih vojnika

Zgradu stožera napadali su koristeći minobacače, strojnice i automatsko oružje. Ukrajinske pogranične snage također optužuju pobunjenike da napadaju iz okolnih stambenih zgrada i s krovova, koristeći civile kao 'živi štit'.

Područje Luhanska graniči s Rusijom i lokalne pogranične postrojbe često se sukobljavaju s borcima koji iz Rusije žele prijeći u Ukrajinu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook