Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borbe prestrašne

VIDEO Masovna evakuacija djece iz Ukrajine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mnogi civili iz istočne Ukrajine sa svojom djecom bježe iz regije, nakon što se nasilje ondje ozbiljno razbuktava.

Stanovnici ukrajinskih gradova u kojima se vode borbe, masovno evakuiraju svoju djecu, javlja Reuters. U tome prednjače stanovnici grada Slovjansk, uporištu separatista u susjednoj regiji Donjecku.

Pročitajte i ovo Dijete s knjigom Festival knjiga "Pazi, knjiga!": Rastući trend ulaska u svijet čarolije razveselio i djecu i autore Cijene ekskurzija; ilustracija - 1 Cijene samo rastu Sezona krizmi, pričesti, maturalaca i ekskurzija - sve je poskupjelo: Pogledajte na čemu se ne štedi

Kamere svjetskih agencija zabilježile su trenutke rijetkog izbivanja stanovnika iz kuće. Naime, mnogi su dan primirja iskoristili kako bi svoju djecu ukrcali na autobuse i uputili ih prema Rusiji.

Borbe se vode u više ukrajinskih gradova. Osim Slovjanska, kritično je i u Luhansku.

Najmanje pet ljudi je ubijeno, a 15 ranjeno u ponedjeljak u napadu proruskih separatističkih snaga na stožer ukrajinskih graničara u gradu Luhansku na istoku zemlje.

Proruski separatisti srušili helikopter s 14 ukrajinskih vojnika

Zgradu stožera napadali su koristeći minobacače, strojnice i automatsko oružje. Ukrajinske pogranične snage također optužuju pobunjenike da napadaju iz okolnih stambenih zgrada i s krovova, koristeći civile kao 'živi štit'.

Područje Luhanska graniči s Rusijom i lokalne pogranične postrojbe često se sukobljavaju s borcima koji iz Rusije žele prijeći u Ukrajinu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene