Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mnogi civili iz istočne Ukrajine sa svojom djecom bježe iz regije, nakon što se nasilje ondje ozbiljno razbuktava.


Stanovnici ukrajinskih gradova u kojima se vode borbe, masovno evakuiraju svoju djecu, javlja Reuters. U tome prednjače stanovnici grada Slovjansk, uporištu separatista u susjednoj regiji Donjecku.

Vezani članci Slika nije dostupna Proruski separatisti srušili helikopter s 14 ukrajinskih vojnika Slika nije dostupna Talijanski novinar ubijen blizu Slovjanska

Kamere svjetskih agencija zabilježile su trenutke rijetkog izbivanja stanovnika iz kuće. Naime, mnogi su dan primirja iskoristili kako bi svoju djecu ukrcali na autobuse i uputili ih prema Rusiji.

Borbe se vode u više ukrajinskih gradova. Osim Slovjanska, kritično je i u Luhansku.

Najmanje pet ljudi je ubijeno, a 15 ranjeno u ponedjeljak u napadu proruskih separatističkih snaga na stožer ukrajinskih graničara u gradu Luhansku na istoku zemlje.

Proruski separatisti srušili helikopter s 14 ukrajinskih vojnika

Zgradu stožera napadali su koristeći minobacače, strojnice i automatsko oružje. Ukrajinske pogranične snage također optužuju pobunjenike da napadaju iz okolnih stambenih zgrada i s krovova, koristeći civile kao 'živi štit'.

Područje Luhanska graniči s Rusijom i lokalne pogranične postrojbe često se sukobljavaju s borcima koji iz Rusije žele prijeći u Ukrajinu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook