Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poginuo general

Proruski separatisti srušili helikopter s 14 ukrajinskih vojnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svih 14 vojnika smrtno je stradalo u napadu proruskih pobunjenika koji su ruskim protuzračnim projektilima pogodili i srušili helikopter ukrajinske vojske nedaleko od Slovjanska, a među njima je bio i jedan general, rekao je u četvrtak privremeni ukrajinski predsjednik Oleksander Turčinov.

Ovo je jedan od najvećih gubitaka za ukrajinsku vojsku od početka akcija protiv pobunjenika na istoku zemlje. 22. svibnja ubijeno je 17 vojnika: njih 16 u gradu Volnovaka u području Donjecka i jedan u odvojenom napadu u susjednoj regiji Luhansk, naglašava France presse.

Pročitajte i ovo Sidro oštetilo cjevovod Balticconnector Hibridno ratovanje Sigurnost milijarde ljudi je ugrožena: "Znamo što su Rusi razvili za ratovanje pod morem" Avdiivka - 1 Važan grad u ruševinama Alarm u Kijevu: "Rusi su pred velikim uspjehom prvi put nakon osam mjeseci, to bi potpuno ograničilo Ukrajinu"

Ukrajina: U Slovjansku otvorena paljba, ima ozlijeđenih civila!

"Upravo sam primio informaciju da su teroristi koristeći ruske protuzračne projektile srušili naš helikopter nedaleko od Slovjanska. Helikopter je prevozio vojnike koji su trebali preuzeti smjenu", rekao je Turčinov u parlamentu. "Uvjeren sam da će naše vojne snage dovršiti čišćenje područja od terorista i da će zločinci koje financira Rusija biti uklonjeni ili će se naći na optuženičkim klupama", rekao je Turčinov.

Glasnogovornik vojske u istočnoj Ukrajini opovrgao je informaciju prema kojoj je u tom dijelu zemlje pokrenuta akcija širokih razmjera.

Nakon višetjednih optužbi Kijeva prema kojima su u pobunu umiješani i Rusi, pobunjenički vođa u Donjecku Denis Pušilin rekao je da su neki njegovi borci koji su poginuli u ovotjednoj vladinoj ofenzivi volonteri iz Rusije te da će njihova tijela u četvrtak biti vraćena kući. Riječ je o tijelima separatista ubijenih tijekom tjedna kada je ukrajinska vojska pokušala ponovno preuzeti kontrolu nad međunarodnom zračnom lukom u Donjecku.

Ministar unutarnjih poslova Arsen Avakov optužio je vladu ruskoga predsjednika Vladimira Putina da stoji iza napada. Oružje pronađeno nakon napada u zračnoj luci pripada Rusima, kazao je. "Ovo nije naše oružje, doneseno je iz Rusije. Serijski brojevi, godina proizvodnje, posebni modeli... Objavljujem fotografije kako bih pokazao da je riječ o agresiji Putinova režima", napisao je Avakov na svojoj Facebook stranici. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene