Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Uz vatromet i okruglice

VIDEO: Kina bučno dočekala godinu tigra

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kineska godina tigra dočekana je u subotu navečer uz vatromet i okruglice, čime je službeno počeo najveći blagdan u zemlji.

U ponoć su ulice Pekinga preplavile boje i buka kada je uz vatromet dočekana godina Tigra. U subotu je većina dućana i tvrtki bila zatvorena, ali je i dalje prodaja pirotehnike cvjetala. Na jelovnicima su za doček nove godine tradicionalno bile okruglice. Mnogi su prevalili dugi put do obitelji. Procjenjuje se da je zadnjeg dana godine u Kini putovalo 2,5 milijardi ljudi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kineska Nova godina 'Štakor' predao vlast 'biku' Slika nije dostupna Video: I u Zagrebu slavlje kineske Nove godine

>> Kinezi slave 4708. godinu

Tri glavne operatera mobilne telefonije očekuju 18 milijardi tekstova s najboljim željama. Kineska lunarna nova godina počinje mladim mjesecom i završava 15 dana kasnije festivalom Lanterni u noći punog mjeseca. Prema kineskom horoskopu, 2010. je godina Zlatnog tigra. Godina počinje 14. veljače, a završava 2. veljače 2011. Tigar je treći znak kineskog horoskopa, koji ima 12 znakova. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene