Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žele smjenu ministra

Kaos na Kosovu: Policija suzavcem opalila po prosvjednicima, 80 ozlijeđenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Aleksandar Jablanović, ministar za povratak i zajednice, izazvao je bijes Albanaca kada je grupu njihovih sunarodnjaka, koji su spriječili srpske vjernike da uđu u manastir Đakovica, nazvao 'divljacima.

Policija je danas upotrijebila suzavac kako bi rastjerala oko 2000 demonstranata u Prištini, koji su izašli na ulice tražeći smjenu srpskog ministra Aleksandra Jablanovića. Optužuju ga za vrijeđanje albanskih žrtava rata, piše Telegraf.

Demonstranti su se sukobili sa policijom kada su ih htjeli udaljiti od zgrade vlade u blizini trga Skendeberg. Policajci su suzavcima i vodenim topovima pokušali rastjerati skup, a desetine ljudi je povrijeđeno u neredima.

Pročitajte i ovo Greta Thunberg odnesena da ne blokira švedski parlament Prekinut prosvjed Thunberg blokirala ulaz u parlament, intervenirala policija Ilustracija 13. dan barikada Srbi se masovno okupili na sjeveru Kosova, podržao ih i Vučić: "Ovo je veliki, narodni i demokratski prosvjed"

FOTO Sukobi u Prištini: Kamenjem gađali vladinu zgradu

Aleksandar Jablanović, ministar za povratak i zajednice, izazvao je bijes Albanaca kada je grupu njihovih sunarodnjaka, koji su spriječili srpske vjernike da uđu u manastir Đakovica, nazvao 'divljacima'.

Veliki broj Albanaca izašao je na ulice u utorak, noseći albanske zastave i zahtijevajući smjenu Jablanovića i cijelog srpskog kabineta. Prosvjede je organiziralo nekoliko opozicijskih stranaka.

U nasilju je ozlijeđeno 80 osoba.


 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene