Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Japan je poznat kao jedno od najjačih tržišta mobilne tehnologije, no čak je i tamo najava dolaska američkog iPhonea izazvala pravu pomutnju. Prodaja počinje za dva dana, a pred trgovinama se već stvaraju redovi.


U petak točno u podne iPhone treće generacije dobit će prve vlasnike. Najnovije čudo tehnike stiže u 22 zemlje. Među njima je i Japan, meka tehonologije. Pred trgovinama se već stvaraju redovi.

Vezani članci Čitanje novina, ilustracija Katastrofalna je godina iza novinskih izdavača: Ljudi sve manje kupuju novine, a tržište se okreće digitalnim izdanjima Manja potrošnja ovog Crnog petka Stigli podaci o potrošnji na Crni petak: Hrvati ove godine trošili manje nego prošle

Za kupnju iPhonea 3G preko interneta se prijavilo više od 60 tisuća Japanaca. Kako u prvoj pošiljci stiže tek 500 telefona, redovi ne iznenađuju. Već prije je najavljeno da će se iPhone prodavati samo do ponedjeljka, no nema sumnje da će biti rasprodan i prije roka. Prva mjesta u redu vrijedna su zlata.

Dugoočekivani iPhone 3G ima bržu internetsku vezu, poboljšane audio karakteristike i integrirani GPS. U odnosu na prethodna dva modela, znatno je jeftiniji. Skuplja verzija ima 16 gigabajta memorije i stoji 299 dolara. Jeftinija ima upola manju memoriju, ali i cijenu od 199 dolara. Još jedna novina je širenje tržišta na kojem će se moći kupiti. Među 70 zemalja našla se i Hrvatska.

U naše trgovine iPhone 3G stiže do kraja godine.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju