Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

16-godišnji Palestinac uhićen je zbog bacanja kamenja, ali je prije toga dan proveo u bolnici gdje su mu morali sanirati ozljede koje su mu nanijeli psi u divljačkom napadu, kojeg su na njega pustili izraelski vojnici.


Napad pasa na tinejdžera snimljen je u prosincu negdje na teritoriju Zapadne obale no u širu javnost je dospio tek sada kad ga je video na svojoj Facebook stranici objavio izraelski ultra-desni političar Michael Ben Ari.

Vezani članci Divlji psi u Splitu straše građane - 4 Istočni dio Splita u strahu: Građane napadaju čopori divljih pasa, uhvatiti ih je gotovo nemoguće Pudl, ilustracija Ukrajinske vlasti zbog dugova plijene čistokrvne pse i prodaju ih na dražbi

'Vojnici su malog terorista naučili lekciju', napisao je Ben Ari uz video, prenosi 972mag.

Video, kojeg mnogi smatraju uznemirujućim, prikazuje dva psa koja su nasrnula na 16-godišnjeg Hamzeha Abu Hashema dok ga izraelski vojnici pridržavaju. U pozadini se čuje kako jedan vojnik govori 'Dobar' i 'Tko je sad kukavica?'.

FOTO Palestinci ovim izazvali burne reakcije

Hamzehovi roditelji potvrdili su kako je dječak u prosincu bio liječen u bolnici zbog ugriza pasa nakon čega je uhićen jer je prije napada pasa bacao kamenje.

Izraelsko ministarstvo obrane najavilo je provođenje istrage, no aktivisti za ljudska prava tvrde kako je to njihova redovna metoda.

Upozoravamo da bi neki čitatelji sljedeće scene mogli smatrati uznemirujućima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook