Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Seksualni demone, ti zmijo!'

VIDEO: Istjerivanje homoseksualnosti u SAD-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Homoseksualni demone, izađi odande. Demone, gubi se. Seksualni demone, ti zmijo!', izvikivali su članovi crkve Manifested Glory Ministers tinejdžeru koji se nekontrolirano bacao po podu.

Pročitajte i ovo Ilustracija (Foto: AFP) Svećenici bili na edukaciji Egzorcizam ušao u 21. stoljeće: Istjerivanje demona sada moguće i putem mobitela Slika nije dostupna Crkva dopustila televiziji da snima egzorcizam, javnost užasnuta viđenim

Konvulzije i uzvike u trajanju od dvadeset minuta koji su iz mladića trebali istjerati 'homoseksualnog demona' snimili su i objavili upravo članovi crkve Manifested Glory Ministers. Video je izazvao ljutnju među mladim homoseksualcima i stavio malu crkvu iz Bridgeporta usred nacionalne debate o pravima homoseksualaca koji ponašanje prema tinejdžeru nazivaju zlostavljanjem.

Video prikazuje 16-godišnjaka kako leži na podu dok članovi crkve divljački skaču oko njega. Tinejdžer tijekom 'egzorcizma' teško diše, kašlje i povraća u vrećicu, a članovi crkve u odbojnom ritualu prekrivaju ga bijelom plahtom. 'Mi vjerujemo da bi muškarac trebao biti sa ženom, a žena s muškarcem. Nemamo ništa protiv homoseksualaca, samo se ne slažemo s njihovim životnim stilom', rekla je svećenica Patricia McKninney.

Robin McHaelin koja vodi program ‘True Colors’, kaže kako zna za pet posljednja slučaja u nekoliko godina u kojem su mladima uključenima u njezin program prijetili egzorcizmom. Jedno je dijete svjedočilo kako je njegov skrbnik zvao svećenika koji je po njegovom krevetu prskao svetu vodu. 'Mislim da je to strašno. Ono što me rastužuje jest to što ljudi koji to rade misle da rade nešto u najboljem interesu dječaka, dok zapravo ubijaju njegov duh', rekla je McHaelin.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene