Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Novac za izgradnju osigurao je jedan australski tajkun. Brod će na istoj ruti kao i original zaploviti za tri godine, a neki ga, poput prethodnika, već krste nadimkom 'nepotopivi'.


Australski tajkun Clive Palmer dao se u izgradnju novog Titanica. Brod će izvana po svemu nalikovati poznatom potopljenom prethodniku, koštat će milijune dolara, a mnogi ga već sada nazivaju nepotopivim. Istini za volju, i prvotnu verziju Titanica krstili su sličnim nadimcima, a eno što mu se dogodilo.

>> Arheolog koji je pronašao Titanic, pronašao i dokaze biblijskog potopa?

Vezani članci Valovi na plaži (Foto: Screenshot) Još jedan muškarac izgubio obračun s prirodom nakon što mu je val oborio suprugu s nogu Slika nije dostupna GRADI SE NOVI TITANIC Povratak najukletijeg broda na svijetu

'Ovdje nije riječ o novcu. Imam dovoljno da sve napravim kako treba. Ovo je sjećanje na jedno vrijeme, ljude i njihova iskustva', pojašnjava Palmer razloge zbog kojih se upustio u ovaj projekt.

Nova grdosija trebala bi zaploviti za tri godine i to istom rutom kao i original. Objavljena je i animacija novog broda izvana i iznutra. Unutrašnjost podsjeća na onu iz filma Jamesa Camerona. Sve će biti toliko slično originalu da ovaj brod čak neće imati televizor i internet.

U Titanicu II postojat će tri razreda, brod će primati više od dvije tisuće ljudi i imat će 900 članova posade.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook