Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Novac za izgradnju osigurao je jedan australski tajkun. Brod će na istoj ruti kao i original zaploviti za tri godine, a neki ga, poput prethodnika, već krste nadimkom 'nepotopivi'.


Australski tajkun Clive Palmer dao se u izgradnju novog Titanica. Brod će izvana po svemu nalikovati poznatom potopljenom prethodniku, koštat će milijune dolara, a mnogi ga već sada nazivaju nepotopivim. Istini za volju, i prvotnu verziju Titanica krstili su sličnim nadimcima, a eno što mu se dogodilo.

>> Arheolog koji je pronašao Titanic, pronašao i dokaze biblijskog potopa?

Vezani članci Slika nije dostupna GRADI SE NOVI TITANIC Povratak najukletijeg broda na svijetu Slika nije dostupna VIDEO Sjećate se 'smrdljivog kruzera'? Evo što mu se sada dogodilo!

'Ovdje nije riječ o novcu. Imam dovoljno da sve napravim kako treba. Ovo je sjećanje na jedno vrijeme, ljude i njihova iskustva', pojašnjava Palmer razloge zbog kojih se upustio u ovaj projekt.

Nova grdosija trebala bi zaploviti za tri godine i to istom rutom kao i original. Objavljena je i animacija novog broda izvana i iznutra. Unutrašnjost podsjeća na onu iz filma Jamesa Camerona. Sve će biti toliko slično originalu da ovaj brod čak neće imati televizor i internet.

U Titanicu II postojat će tri razreda, brod će primati više od dvije tisuće ljudi i imat će 900 članova posade.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook