Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije pronašao Noinu arku

Arheolog koji je pronašao Titanic, pronašao i dokaze biblijskog potopa?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Postao je poznat po pronalasku Titanika na dnu Atlantskog oceana, a sad tvrdi kako je pronašao i prave dokaze biblijskog potopa.

Robert Ballard, glasoviti podvodni arheolog, rekao je u intervjuu za ABC News kako je koristeći modernu tehnologiju istraživao podmorje Crnog mora, slijedeći teoriju dvojice znanstvenika sa Sveučilišta Columbia, koja kaže kako se velika poplava dogodila upravo na području današnjeg Crnog mora.

Pročitajte i ovo Pad balkona na kojem su Mehmet Palaz i drugi članovi stranke Više ozlijeđenih VIDEO Nesreća u Turskoj: Poginuo član oporbene stranke, tijekom izbornog slavlja srušio se balkon Kaos na izborima Puno ozlijeđenih VIDEO Totalni kaos na izborima u Turskoj: Obračuni na biralištima, ubijene tri osobe

>> Braća milijarderi izgradili pravu pravcatu Noinu arku!

Ta teorija tvrdi kako je Crno more bilo tek slatkovodno jezero, okruženo plodnim tlom, koje su obrađivali farmeri te da je to promijenila najezda vode iz Sredozemnog mora.

Ballard i njegov tim su zaronili u dubine Crnog mora kod obale Turske, u potrazi za ostacima stare civilizacije koju je novonastalo more potopilo. Oni su pronašli drevnu obalu, koja je sad potopljena i koja bi mogla biti dokaz Noinog potopa.

Pronašli su školjke na toj obali stare oko 7.000 godina, čija je starost utvrđena datiranjem pomoću ugljikovog izotopa C14. Ballard smatra kako se poplava dogodila prije otprilike 5.000 godina.

'U jednom trenutku to je mjesto naglo poplavljeno i oko 150.000 kvadratnih kilometara zemlje je ostalo ispod vode', rekao je Ballard. Dodao je kako je svjestan da se mnogi neće s njim složiti oko veličine poplave i vremena, ali je isto tako uvjeren da je na 'biblijskom tragu'.

Ballard nije, međutim, pronašao ostatke Noine arke, ali je pronašao ostatke antičkog broda i ljudske kosti. 'Suludo je razmišljati o tome da ćemo ikad pronaći Noinu arku', kaže i ističe kako je zato vrlo vjerojatno da će pronaći sela koja su potopljena tom poplavom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene