Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjed u Limi

VIDEO: Goli na biciklima traže sigurniju vožnju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gotovo dvije stotine golih i polugolih biciklista provozalo se kroz Limu i tako upozorilo kako sigurnost biciklista u prometu treba biti na visokom nivou.

Glavni grad Perua poznat je po prometnom kaosu i nesrećama koje postaju itekako velik problem, piše AP. U Limi, u kojoj živi trećina stanovništva države, u zadnjih 40 godina utrostručio se broj građana.

Pročitajte i ovo Utrka konobara u Parizu - 3 Uoči Olimpijskih igara VIDEO Nasmiješeni, uzbuđeni, usredotočeni: Dvjesto konobara utrkivalo se središtem Pariza Prometna nesreća u Kaštel Sućurcu Potresna objava Brojni se opraštaju od poginule mlade majke: "Ostat ćeš zauvijek u našim srcima. Nećemo te zaboraviti"

Vožnja gradskim prometnicama za motocikliste i bicikliste  postala je noćna mora. 'Svaki se dan ljudi voze biciklima, znamo da je to ekološki prihvatljivo i dobro za grad, no vozači automobila nam ne daju naš prostor i nemaju poštvanja', rekao je Octavio Zaggera, organizator prosvjeda.

Dodao je kako Lima nema dobre sigurnosne uvjete za vožnju biciklom te kako ispada da gradske vlasti vode brigu jedino o vozačima automobila. Golim i polugoli biciklisti, koje je tijekom vožnje pratila policija, također su zahtijevali izgradnju više biciklističkih staza.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene