Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Svijet i dalje iščekuje što će se kardinali dogovoriti na konklavi u Vatikanu. Nakon posljednjih izbora za novog papu, kada je 2005. godine izabran Joseph Ratzinger, na Trgu svetog Petra nastala je prava histerija.


I dok katolici i ostala zainteresirana javnost diljem svijeta nestrpljivo iščekuju dimni signal kardinala koji biraju novog papu, postoje i ljudi kojima su sva događanja u Vatikanu prilično dosadna te su uvjereni da je više riječ o medijskoj pompi nego o stvarnom uzbuđenju.

Vezani članci Slika nije dostupna Evo što je novi papa napravio čim je otišao s balkona na Trgu svetog Petra Slika nije dostupna Što je Michelangelo poručio kardinalima iza zatvorenih vrata Sikstinske kapele?

>> UŽIVO Neizvjesnost se nastavlja: Svi čekaju dim nakon novog glasovanja

No, da tome ipak nije tako i da su ljudi, a katolici posebno, istinski uzbuđeni i iskreno zainteresirani za tijek konklave, svjedoče snimke iz 2005., kada je nakon smrti Ivana Pavla II. za novog poglavara Crkve izabran sadašnji papa u miru Joseph Ratzinger.

Među mnoštvom okupljenim na Trgu svetog Petra nakon bijelog dimnog signala, koji je označio da je novi papa izabran, nastala je prava histerija.

U priloženom videu pogledajte kako je to tada izgledalo.

Pogledajte film 'Imamo Papu' na OYO.hr – zanimljiv i duhovit prikaz mogućih poteškoća prilikom izbora Pape.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju