Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prilog jedne televizijske postaje u Gruziji, pokrenuo je neviđen val panike. Naime, u njemu je prikazana lažna invazija ruskih tenkova u tu zemlju te informacija kako je gruzijski predsjednik Mihail Saakašvili ubijen.


Iako je Imedi TV, pro-vladina televizijska postaja, prilog objavila pod nazivom 'Imitacija mogućih događaja', gledateljstvo to nije tako shvatilo, prenosi Reuters. U vrlo kratkom roku, u glavnog gradu Tbilisiju zavladala je neviđena panika, ljudi su potrčali na ceste, a sve mreže mobilnih telefonskih operatera u zemlji su se srušile.

Vezani članci Ivica Puljak Ivica Puljak o napadima na strance: "Nadam se da je ovo prvi i zadnji put da kao gradonačelnik Splita pišem ovakav tekst" Policija, ilustracija - 1 Sramotni incident: Na splitskoj plaži napadnuti mladić i djevojka, državljani Srbije

'Vijest' koja je odjeknula Gruzijom poput munje, ostavila je traga i u Rusiji, a prenijele su je ruska agencija Interfax i radio Echo Moskovy, koji je čak zbog toga prekinuo i svoj redovni program. Reagirala je i glasnogovornica predsjednika Saakašvilija, Manana Manjgaladze te se pobrinula da se prilog proglasi neautentičnim. 'Predsjednik me poslao da razjasnim kako prije emitiranja takvog programa, treba ići i verbalno upozorenje, kao i posebno vizualno upozorenje na ekranu', objasnila je Manjgaladze.

Građani su se obrušili na spomenutu TV postaju, ali i vlasti. Glasnogovornik Kremlja bio je kratak u izjavi za Reuters te je samo rekao kako Kremlj 'takve gluposti ne komentira'.