Obavijesti Video Pretražite Navigacija
šokantne snimke

VIDEO Superoluja pogodila sveti grad, vjetar je bacao ljude i rušio sve pred sobom: "Bilo je zastrašujuće!"

Oluja u Meki
Oluja u Meki Foto: Twitter/Screenshot
Snažne oluje zatvorile su u srijedu škole u regiji Meke u Saudijskoj Arabiji, gdje se nalazi najsvetije mjesto islama - Velika džamija, koju su tijekom noći zahvatile jake kiše i vjetar, rekli su svjedoci.

Jedno od svetih mjesta islama, Meku u Saudijskoj Arabiji, pogodila je snažna oluja u kojoj je vjetar rušio teške metalne konstrukcije. 

Pročitajte i ovo Objavljene fotografije s mjesta pada Prigožinova zrakoplova uzrok još nepoznat FOTO Objavljene fotografije s mjesta pada Prigožinova aviona: Izlaze i detalji o onome što je nađeno u olupini

Dok su hodočasnici pokušavali obići Ćabu, ogromnu crnu kocku prema kojoj se okreću svi muslimani dok se mole, munja je pogodila vrh, točnije zvonik hotela Fairmont Makkah Clock Royal Tower. Oluja je donijela vjetrove veće od 80 kilometara na sat, rekao je Hussein al-Qahtani, glasnogovornik Nacionalnog centra za meteorologiju, prenosi France 24.

Uvjeti su bili slični oluji 2015. godine koja je srušila kran na Velikoj džamiji, te usmrtila više od stotinu i ozlijedila više stotina ljudi, rekao je Qahtani. Nema izvještaja o žrtvama u nevremenu u utorak.

Snimka koju su stanovnici Meke podijelili na društvenim mrežama prikazuje hodočasnike ispred Velike džamije koje je vjetar prevrtao i nosio. 

Fascinantne videosnimke prikazuju ljude koji traže zaklon dok naleti vjetra nose sve oko sebe. Vidljive su i poplavljene ulice te automobili koji plutaju.

"Prizor je bio vrlo zastrašujući", rekao je stanovnik Meke Mohammed, koji je kupovao namirnice na vrhuncu oluje.

"Sve se dogodilo u roku od nekoliko minuta, kada je počela luda kiša."

Drugi stanovnik, Yusuf, rekao je da je kolovoz obično donosio jake vjetrove u Meku, ali da je oluja u utorak bila najgora koje se sjeća.

Meteorološki centar upozorio je na nove oluje u srijedu koje će donijeti kišu, vjetar i grmljavinu u regiji Meke i drugdje u zapadnoj Saudijskoj Arabiji.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene