Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Još uvijek operiraju slovačkog premijera, u životnoj je opasnosti: Objavljeni detalji o atentatoru

Uhodi i uzima cigarete

VIDEO: Čovjek koji se stvarno strasno bori protiv pušenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na dan nepušenja, Zhang Yue će proslaviti 11 godina borbe protiv duboko ukorijenjene kineske kulture pušenja.

U Kini živi trećinu pušača cijelog svijeta, a Zhang koji živi u gradu Luoyang putuje cijelom zemljom već 11 godina baveći se zaustavljanjen nezdrave navike, piše Reuters.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Probijeni svi rokovi Uznemirujuće fotografije stigle i na kutije cigareta: Hoćete li prestati pušiti? Slika nije dostupna Imamo još 12 dana... HRVATSKOJ PRIJETI KAZNA Zakon još nije stigao ni do Vlade

On šeta ulicom, predstavi se pušaču, da mu letak i iz ruke mu uzme cigaretu te je ugasi. 'Otkrio sam društvene razloge zbog kojih ljudi puše. Mogu preokrenuti psihološki efekt pušenja. Oni misle da je pušenje dobro, da je 'cool', ali ja svojim nastupom mogu promijeniti svoje mišljenje', rekao je Zhang koji je toliko posvećen svom cilju da u Beijingu u kojem trenutačno provodi kampanju nije imao vremena posjetiti svog sina.

Zhang uhodi pušače na javnim mjestima, tijekom dana i noći, šireći pri tom svoju poruku o štetnosti pušenja. 'Počeo sam pušiti zbog pritiska na poslu. 'Stavovi Zhanga su dobri, ali mislim da su njegove metode pomalo nepristojne. Prije nego nešto napravi, trebao bi imati pristanak osobe kojoj to radi', rekla je pušačica Li. Čak 60 posto muškaraca u Kini puši, a sve je veći broj i žena koje se odaju tom poroku.

Zhanga na djelu kožete pogledati u priloženom videu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene