Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: Bin Ladenov zamjenik poziva na ustanak u Pakistanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zamjenik Osame Bin Ladena, Ayman al-Zawahri, pozvao je Pakistance na ustanak protiv predsjednika Perveza Musharrafa nakon osvajanja Crvene džamije u Islamabadu i izbacivanja militantnih islamista koji su je bili zauzeli držeći u njoj brojne taoce.

Al-Zawahii, rođeni Egipćanin, nazvao je osvajanje džamije "podlim zločinom" i optužio Musharrafa da radi za osvajače, misleći pritom na Zapad.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Samoubojica detonirao bombu blizu Crvene džamije Slika nije dostupna Protjerani ekstremisti iz Crvene džamije

Video-vrpcu sa Zawahrijevom porukom preveo je IntelCentar, tvrtka blizu Washingtona koja je i do sada osiguravala snimke njegovih obraćanja.

"Ovaj zločin može se 'isprati' samo kajanjem ili krvlju", poručio je Zawahri.

Pakistanske snage osvojile su u utorak Crvenu džamiju nakon što su je osam dana držali pod kontrolom ekstremni islamisti tražeći da zemlja prihvati islamske zakone. U osmodnevnim borbama poginulo je 80 ljudi, no još se ne zna koliki je među njima broj žena i djece koje su islamisti držali zatočene u džamiji.

Pakistanski predsjednik Musharraf, koji je već osam godina na čelu zemlje došavši na vlast vojnim pučem, prolazi kroz najteže razdoblje svoje vladavine, a ove bi godine trebao na izbori zatražiti od svojih sugrađana novi petogodišnji mandat.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene