Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Islamabad strahuje od novih napada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pakistanske vlasti su izvijestile kako strahuju od novih samoubilačkih napada nakon jučerašnjeg, u kojemu je u blizini Crvene džamije u Islamabadu poginulo najmanje 14 osoba.

Napad je izravno povezan s krizom oko Crvene džamije, a dogodio se samo 15 dana nakon sukoba pakistanske vojske i radikalnih islamista koji su se nalazili u džamiji i u kojima je poginulo više od 70 osoba.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Video: Bin Ladenov zamjenik poziva na ustanak u Pakistanu Slika nije dostupna Napad na Crvenu džamiju u završnoj fazi

U petak se napadač samoubojica raznio nedaleko od Crvene džamije, koju su ponovno okupirali radikalni islamisti. 

Eksploziv je detonirao među skupinom policajaca koja je bila zadužena za očuvanje mira i reda oko džamije, no u napadu su stradali i civili.

Riječ je o trinaestom samoubilačkom napadu od 'zauzimanja' Crvene džamije, tijekom kojih je poginulo nekoliko stotina ljudi, uglavnom militanata i protalibanski orijentiranih islamističkih učenika.

"Vrlo su vjerojatni novi samoubilački napadi", rekao je za France presse visoki dužnosnik službe sigurnosti želeći ostati anoniman. 

Istaknuo je kako je razina sigurnosti pojačana, a glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova general Javed Cheema rekao je da na slučaju jučerašnjeg napada radi ekipa istražitelja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene