Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krvava utrka u Pamploni

VIDEO: Bik se 'poigrao' s muškarcem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pet je osoba probodeno, od kojih su dvoje teško ozlijeđeni u godišnjoj utrci s bikovima na festivalu u San Ferminu. Još je šest ljudi lakše ozlijeđeno.

Jednu od najtežih ozljeda zadobio je još neidentificiran muškarac kojeg je bik nekoliko puta ubo u vrat i bedro, prenosi Reuters. Snimku muškarca obučenog u bijelo s crvenom maramom oko vrata kojeg je tijekom utrke bik probo s rogovima i bacao po ulici možete pogledati u priloženom videu. Ostali sudionici pokušali su mu pomoći i odvratiti bika što su na kraju i uspjeli.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Festival San Fermin S bikovima se u Pamploni utrkivao i muškarac u kockastom dresu Slika nije dostupna Turistička atrakcija Utrka bikova u Pamploni: Dvojica trkača probodena, nekoliko lakše ozlijeđeno

>> Poginuo sudionik utrke bikova u Pamploni

U petak jedan je takav incident završio sa smrtnom posljedicom. Poginuo je 27-godišnji Španjolac Daniel Jimeno. Taj je muškarac 15. poginula osoba od 1911. u tradicionalnim utrkama bikova San Fermina. Proslave u Pamploni počele nastavljaju se do utorka.

Poslastice slavlja

Bikovi iz uzgoja Miure, čuveni po visokom stasu i borbenosti, i u nedjelju su dokazali svoje atribute ranivši najviše trkača od početka utrka bikova u okviru proslava San Fermina koje su počele u ponedjeljak. Proslava sveca zaštitnika glavnog grada španjolske pokrajine Navarra svake se godine održava od 6. do 14. srpnja, a utrke bikova svakodnevna su poslastica tijekom trajanja slavlja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene