Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stanovnici gnjevni

Nestašice struje i ostalih osnovnih životnih potrepština: Venezuelci prosvjeduju diljem zemlje

Prosvjed u Venezueli (Foto: AFP)
Prosvjed u Venezueli (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija +0 Prosvjed u Venezueli (Foto: AFP) Galerija 1/1 >>
Pristaše venezuelske oporbe u subotu su održali niz skupova diljem zemlje, izražavajući na taj način gnjev zbog nestašice električne energije u zemlji, zbog nestašice osnovnih životnih potrepština te su željeli izraziti nezadovoljstvo zbog rada vlade Nicolasa Madura.

"Prosvjedujemo protiv nepravde, protiv loše sigurnosne situacije i zbog nedostatka lijekova i hrane", rekao je jedan od sudionika skupa u priobalnom gradu Los Tequesu. "Ova vlada ne pomaže Venezuelcima", kazao je.

Pročitajte i ovo Prosvjednici u Izraelu Četvrti dan zaredom Prosvjednici s bakljama pred zgradom parlamenta: Traže nove izbore i optužuju izraelsko vodstvo Nastavak prosvjeda poljoprivrednika Nezadovoljni europskom politikom Prosvjednici blokirali centar Bruxellesa: Europski birokrati gnjev poljoprivrednika mogu vidjeti, čuti, ali i namirisati

Juan Guaido, vođa oporbe i samoproglašeni predsjednik Venezuele na Twitteru je svoje pristaše potaknuo riječima: "Pretvorimo svoju ogorčenost u pokret."

Aktualni predsjednik Nicolas Maduro pozdravio je održavanje protuprosvjeda.

"Danas ljudi izlaze na ulice kako bi obranili mir u našoj voljenoj Venezueli", napisao je na Twitteru.

Višemjesečna borba za moć između Madura i Guaidoa 'prelila' se na ulice. Velike demonstracije održane su u glavnome gradu Caracasu i drugdje.

Crveni križ u petak je izvijestio da će se isporuka humanitarne pomoći Venezuelcima realizirati za dva tjedna te da će se na taj način pomoći 65.000 ljudi.

Pristup organizacije Venezueli bio je onemogućen jer je Maduro negirao da je ljudima potrebna pomoć. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene