Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Venezuela i Bjelorusija sklopili antiimperijalistički pakt

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Venezuele Hugo Chavez izjavio je kako je s bjeloruskim predsjednikom Alexanderom Lukašenkom postigao strateški pakt u borbi protiv američkog imperijalizma.

"Naše zemlje moraju stalno držati mač u rukama", izjavio je Chavez u posjetu bjeloruskoj vojnoj akademiji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna BJELORUSKI PREDSJEDNIK Lukašenko naredio raspoređivanje dodatnih snaga uz granicu s Ukrajinom, ali i dalje tvrdi da neće sudjelovati u ratu Slika nije dostupna Putinov saveznik Ukrajinci tvrde da su Bjelorusi ušli na njihov teritorij. Lukašenko samo par sati ranije: "Nećemo se pridružiti ruskim trupama..."

"Nakon intenzivnih razgovora, stvorili smo strateško savezništvo naših država", rekao je. "Od presudne je važnosti zaštititi naše zemlje od unutarnjih i vanjskih prijetnji. Ralje hegemonizma i imperijalizma zahvatile su i nas i Bjelorusiju", dodao je.

Chavez nije precizirao što će sve savezništvo uključivati. Predsjednik Venezuele žestoki je kritičar Sjedinjenih Država koji se zauzima za ujedinjenje Južne Amerike protiv utjecaja Washingtona.

Lukašenko, s druge strane, upravlja državnim gospodarstvom sovjetskog tipa. U SAD-u smatraju kako je on posljednji diktator u Europi. Bjelorusija je pod američkim i sankcijama Europske unije nakon što su zapadni promatrači optužili Lukašenka da je na izborima u ožujku namjestio svoj ponovni izbor na dužnost predsjednika.

Chavez iz Bjelorusije odlazi u Moskvu gdje će potpisati ugovor o kupnji ruskih borbenih zrakoplova i helikoptera. Planira posjetiti još Katar, Iran, Vijetnam i Mali.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene