Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Glasački uredi otvoreni su danas u Venezueli za 17 milijuna birača koji bi se trebali izjasniti o prijedlogu ustavnih promena kojima bi se omogućio neograničen broj predsjedničkih mandata, odnosno reizbor predsjednika Huga Chaveza.


Tekst podnesen na glasovanje jest amandman kojim se mijenja pet članaka ustava i omogućuje da se predsjednik države, gradonačelnici, zastupnici i guverneri kandidiraju za svoje položaje onoliko puta koliko žele. Dosadašnji propisi ne dopuštaju više od dva mandata zaredom. 

>> Prosvjedi protiv neograničenog broja mandata za Chaveza

Vezani članci Ante Letica i Mislav Bago - 3 Bivši šef operative SOA-e: "Vijeće za nacionalnu sigurnost treba sazvati što prije" Slika nije dostupna Sastali se Chavez i Ahmadinedžad

>> Chavez na 10. godišnjicu vladavine proglasio državni praznik

Jednomjesečna kampanja bila je usredotočena na lik i djelo predsjednika Huga Chaveza, na vlasti već 10 godina, koji bi ondje želio ostati još deset kako bi mogao produbiti 'bolivarsku revoluciju'. U prosincu 2007. godine već je održan takav referendum, ali su stanovnici odbacili Chavezove želje. Rezultati bi trebali biti poznati u ponedjeljak.