Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Chavez se ne da

Venezuela odlučuje o neograničenom broju predsjedničkih mandata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glasački uredi otvoreni su danas u Venezueli za 17 milijuna birača koji bi se trebali izjasniti o prijedlogu ustavnih promena kojima bi se omogućio neograničen broj predsjedničkih mandata, odnosno reizbor predsjednika Huga Chaveza.

Tekst podnesen na glasovanje jest amandman kojim se mijenja pet članaka ustava i omogućuje da se predsjednik države, gradonačelnici, zastupnici i guverneri kandidiraju za svoje položaje onoliko puta koliko žele. Dosadašnji propisi ne dopuštaju više od dva mandata zaredom. 

Pročitajte i ovo Gužva u Frankopanskoj ulici - 4 Zanimljivi podaci Kako su glasale žene, za koga nisu glasali muškarci, kome su povjerenje dali mladi? Slika nije dostupna Sastali se Chavez i Ahmadinedžad

>> Prosvjedi protiv neograničenog broja mandata za Chaveza

>> Chavez na 10. godišnjicu vladavine proglasio državni praznik

Jednomjesečna kampanja bila je usredotočena na lik i djelo predsjednika Huga Chaveza, na vlasti već 10 godina, koji bi ondje želio ostati još deset kako bi mogao produbiti 'bolivarsku revoluciju'. U prosincu 2007. godine već je održan takav referendum, ali su stanovnici odbacili Chavezove želje. Rezultati bi trebali biti poznati u ponedjeljak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene