Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ne je ne'

Prosvjedi protiv neograničenog broja mandata za Chaveza

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Deseci tisuća Vencuelanaca izašli su na ulice Caracasa prosvjedujući protiv ustavnih amandmana koji bi bi mogli omogućiti predsjedniku Hugu Chavezu da se kandidira za neograničen broj predsjedničkih mandata.

Venecuelanci će 15. veljače glasovati na referendumu koji bi mogao ukinuti ograničenje broja mandata za sve izabrane dužnosnike.

Pročitajte i ovo Venezuela želi teritorij Gvajane - 5 Zveckanje oružjem Moguć rat, a Rusija i SAD već odabrali strane: "Nikada se nećemo pokoriti imperiju" Vojska Venezuela Nova karta Sprema se novi rat! Vojske su već na granici, spominje se sveto tlo, a sve je počelo jednim otkrićem

Prosvjednici su mahali venecuelanskim zastvama a mnogi su nosili naljepnice i transparente na kojima je pisalo 'Ne je ne'. Tim se sloganom prosvjedovalo protiv činjenice da Chavez po drugi puta nastoji postići ukidanje ograničenja broja mandata. 

Glasači su odbili tu i druge mjere kao dio paketa ustavnih reformi u prosincu 2007. Chavez je prvi puta izabran 1998. i neće se moći ponovno kandidirati kada mu istekne mandat 2012.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene