Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliki gubici

Velika švicarska banka UBS najavila otpuštanje 10.000 zaposlenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poznata švicarska banka UBS najavila je otpuštanje čak 10.000 zaposlenika kao jednu od mjera štednje.

Banka sa središtem u Zurichu smanjit će broj zaposlenih za čak 16 % (10.000 zaposlenika) u sljedeće tri godine kako bi uštedjeli 3,4 milijarde švicarskih franaka. UBS je u zadnjem kvartalu zabilježio gubitak od 2,3 milijardi američkih dolara te je uprava odlučila 'srezati' odjel investicijskog bankarstva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Mobilno bankarstvo Banka najavila ozbiljnu promjenu: Nekim se građanima neće svidjeti Ilustracija Na oprezu Zagrebačka banka upozorila građane: "Možete pretrpjeti štetu"

Kao i mnoge europske banke, UBS je pretrpio velike gubitke zbog teškog ekonomskog stanja i recesije na globalnom financijskom tržištu te je uprava tražila pomoć od švicarskih vlasti, piše AP.

>> Bankar dobio 104 milijuna dolara od porezne službe

Podsjetimo i na slučaj španjolskih banaka koje su se također naple u teškoj krizi kada su štediše masovno počele povlačiti svoja sredstva. Prema procjenama Središnje europske banke ove godine je iz španjolskih banaka povučeno 154 milijarde eura te one čekaju financijsku pomoć iz Bruxellesa.

Vođe Europske Unije nadaju se da bi predložena bankovna unija mogla povratiti povjerenje u financijski sektor EU. Problem je u tome što regulatorna tijela neće početi funkcionirati do sljedeće godine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene