Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ozloglašen simbol moći

VELIKA GALERIJA Ovako izgleda Krimski most nakon eksplozije: "Što je sljedeće na redu, Rusi?"

Krimski most
Krimski most Afp
Aktualno Galerija Krimski most Krimski most Foto: Afp Krimski most Krimski most Foto: Handout / SECURITY SERVICE OF UKRAINE / AFP +0 Krimski most Galerija 1/3 >>
Pojavljuju se videozapisi i fotografije Krimskog mosta nakon snažne eksplozije. Ruski protuteroristički nacionalni odbor je na društvenim mrežama objavio da je do eksplozije došlo u teretnom vozilu, zbog koje se zapalilo sedam vagona s cisternama za gorivo.

Ruski istražni odbor priopćio je da su tri osobe ubijene u jutrošnjem napadu na Kerčki most.

U kratkoj objavi na svom službenom Twitteru ukrajinsko ministarstvo obrane reagiralo je rekavši: "Raketna krstarica Moskva i Krimski most - dva ozloglašena simbola ruske moći na ukrajinskom Krimu - srušeni su. Što je sljedeće na redu, Rusi?"

I željeznički i automobilski rasponi Krimskog mosta oštećeni su u eksploziji, prema savjetniku ukrajinskog ministra unutarnjih poslova Antona Gerashchenka. "Vojna oprema, streljivo, gorivo koje dolazi preko Kerčkog mosta još dugo neće stići", napisao je Gerashchenko.

Ruski protuteroristički nacionalni odbor je na društvenim mrežama objavio da je do eksplozije došlo u 6:07 u teretnom vozilu, zbog koje se zapalilo sedam vagona s cisternama za gorivo, koje su bile na putu do poluotoka.

Pročitajte i ovo Ukrajinski vojnici s ukrajinskim zastavama na cesti u blizini grada Limana u regiji Donjeck Dva protunapada u tijeku Ovako bi Ukrajina mogla dobiti rat: Analitičari opisali kako bi moglo izgledati oslobađanje države

Dva dijela cestovnog mosta su se djelomično srušila, no luk preko Kerčkih vrata, tjesnaca koji spaja Crno i Azovsko more, nije oštećen, stoji u objavi na društvenim mrežama.

Savjetnik ukrajinskog predsjednika je na Twitteru objavio da je incident "samo početak", no nije rekao da su ukrajinske snage odgovorne za eksploziju.

"Sve nezakonito, mora biti uništeno, sve što je ukradeno, mora biti vraćeno Ukrajini, sve gdje je Rusija, mora biti izbačeno", zaključio je Mihajlo Podoljak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene