Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borba za goli život

POTRESNE SNIMKE OBILAZE SVIJET 'Zar nas zaista želite ubiti?!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako je jutros Eurotunel u Calaisu izgledao mirno, veća skupina imigranata tijekom noći se pokušala kroz tunel probiti do Velike Britanije.

Nekoliko razina sigurnosnih mehanizama probili su imigranti koji se u očaju pokušavaju domoći života u Velikoj Britaniji. 'Zar nas zaista želite ubiti?!', čulo se kako jedna žena viče prema policajcima koji na njih bacaju suzavac. Kako je izgledala sinoćnja borba imigranata za bolji život možete pogledati u priloženom videu.

Pročitajte i ovo Grupa azijskih imigranata sjedi na klupi u Sao Teotoniju Važan primjer Zemlja emigranata postala je useljenička destinacija: ''Novac je dobar, posao je dobar i budućnost je dobra'' Slika nije dostupna Htjeli održati prosvjed Francuski policajci sukobili se s migrantima kod kampa u Calaisu

Velika Britanija i Francuska zatražile su od drugih zemalja EU-a da im pomognu u rješavanju imigrantske krize u Calaisu.

Britanska ministrica unutarnjih poslova Theresa May i njezin francuski kolega Bernard Cazeneuve kazali su da se radi o "globalnoj izbjegličkoj krizi". Migranti u Calaisu svake noći pokušaju ući u tunel ispod La Mancea ne bi li se dokopali Velike Britanije.

BOLJI ŽIVOT POD SVAKU CIJENU Imigranti na krovovima jurećih teretanjaka pokušavaju ući u Veliku Britaniju

Više od 1.000 izbjeglica tijekom noći pokušalo ući u Veliku Britaniju

Britanski premijer David Cameron i francuski predsjednik Francois Hollande dogovorili su u petak dodatne mjere sigurnosti na francuskom kraju tunela, uključivo bolji video nadzor, pojačanja francuskih policijskih snaga i dodatne ograde.

Više od 600 pripadnika francuske specijalne policije razmješteno je već u Calaisu, zajedno s lokalnom policijom. "To pitanje nije problem samo naše dvije zemlje", pišu May i Cazeneuve. "To je prioritet i na europskoj i na međunarodnoj razini".

"Mnogi od onih u Calaisu već su prošli svoj put kroz Italiju, Grčku i druge zemlje, stoga tražimo od drugih zemalja i čitave EU da se pozabave tim problemom u korijenu".

Oni sugeriraju da bi dugoročno rješenje problema moglo biti uvjeriti migrante da "naše ulice nisu popločane zlatom", iako gledajući iz perspektive imigranata koji traže život u Europi, kakav god on bio, daleko je bolji od onog kojeg su živjeli u svojim domovinama. (I.D. / Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene