Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Steve Jobs bio je sin imigranta iz Sirije, no mnogi se ne slažu s Banksyjem da bi ga trebalo smatrati izbjeglicom.


Jedan od najpoznatijih grafitera na svijetu, Banksy, u kampu za migrante u francuskom Calaisu, poznatom kao Džungla, nacrtao je mural Steva Jobsa.

Iza Banksyjevih crteža uvijek stoje snažne poruke pa tako jedan od osnivača Applea i čovjek koji čije su inovacije promijenile svijet, u kampu za migrante nije završio slučajno. Jobs na ramenu drži vreću, ili ono što bismo mi rekli 'pinklec' dok u drugoj ruci nosi svoj prvi kompjuter. Sve u svemu, ne izgleda puno drugačije od stotina tisuća izbjeglica koje već mjesecima s imovinom koja stane u jednu vrećicu stižu u Europu.

Većina ne zna da je Jobsov biološki otac, Abdulfattah 'John' Jandali u Ameriku došao iz sirijskog grada Homsa.

'Većina misli da migranti žele samo živjeti na državni račun. No, i Steve Jobs je bio sin imigranta. Apple je danas jedna od najprofitabilnijih kompanija na svijetu, a godišnje plaća porez u iznosu od 7 milijarda dolara', stoji u Banksyjevoj izjavi a prenosi Sky news.

Doduše, Jobs nikada nije upoznao svojeg biološkog oca koji ga je sa svojom djevojkom, Amerikankom, dao na usvajanje. Jobs je odrastao u Kaliforniji, sa Paulom i Clarom, čije je prezime i uzeo stoga je novi Banksyjev rad već dignuo prašinu jer se mnogi ne slažu s njegovom paralelom o Jobsu i imigrantima.
 

Vezani članci Slika nije dostupna Drama na granici: Djevojčica (16) poginula u pokušaju da se popne na kamion Slika nije dostupna Francuska: U ilegalnom kampu privedeno 278 imigranata

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju