Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Do sada je u Švedskoj azil zatražilo oko 120.000 ljudi. Vlasti poručuju - nemamo više mjesta.


Švedska vojska uključit će se u kontrolu imigrantskog vala u toj zemlji nakon što je postalo jasno da se administracija više ne može nositi sama s golemim brojem novopridošlica. S vrha države došla je informacija kako u zemlji više nema mjesta za kratkoročni prihvat imigranata.Već jučer su vojni časnici bili poslani u Agenciju za imigrante i izbjeglice kako bi u rješavanju krize sudjelovali na tom upravljačkom nivou.

Vezani članci Slika nije dostupna ZA IZBJEGLICE STIŽE VELIKA PROMJENA 'Pokazat ćemo svima da postoji i drugi način' Slika nije dostupna ŠVEDSKA 'PUCA' Nejednakost raste, integracija imigranata propada

'Nemamo više mjesta', rekao je Fredrik Bengtsson, rektor spomenute agencije rekavši kako su popunjeni svi smještajni kapaciteti u državnom vlasništvu te kako se sada ne može naći više ni privatnog smještaja po prihvatljivim cijenama. 'Posljednjih nekoliko noći ljudi spavaju u nerezidencijalnim centrima diljem zemlje. Bitno nam je da bar imaju krov nad glavom', dodao je Bengtsson.

IZBJEGLIČKA KRIZA Podaci Eurostata: Njemačka i Švedska u 2014. dale najviše dozvola za boravak izbjeglicama

Švedska sada vrlo neproporcionalno snosi svoj teret izbjegličke krize u Europi, većinom zbog obećanja koje je dala 2013. godine da će pružiti stalni smještaj svakom Sirijcu koji stigne na švedsko tlo.

U Europu je ove godine morskim putem stiglo oko 800.000 ljudi, a bar jedan od njih sedam završio je u Švedskoj. Azil je ove godine u Švedskoj zatražilo čak 120.000 ljudi, javlja Guardian.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook