Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jasna poruka

Dodiku stiglo upozorenje moćne sile: "To ne bi prošlo bez posljedica"

Dan Republike Srpske
Dan Republike Srpske Antonio Balic/Cropix
Aktualno Galerija Dan Republike Srpske Dan Republike Srpske Foto: Antonio Balic/Cropix Dan Republike Srpske Dan Republike Srpske Foto: Antonio Balic/Cropix Michael Murphy Michael Murphy Foto: Antonio Balic/Cropix +0 Milorad Dodik Galerija 1/4 >>
Milorad Dodik u nekoliko je navrata poručio kako bi organizirao referendum o odcjepljenju Republike Srpske ukoliko Christian Schmidt proglasi BiH vlasnikom državne imovine. Američki veleposlanik Michael Murphy rekao mu je kako takav pokušaj ne bi prošao bez reakcije njegove zemlje.

Američki veleposlanik u BiH Michael Murphy odbacio je u nedjelju mogućnost odcjepljenja Republike Srpske od BiH navodeći kako takav pokušaj ne bi prošao bez reakcije njegove zemlje.

"Nema mjesta nikakvoj secesiji. Ako Dodik misli da može ovu državu rascijepiti bez posljedica, onda griješi", rekao je Murphy u intervjuu za TV Hayat iz Sarajeva.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Vila na Dedinju Rupe u Dodikovoj priči o kupovini luksuzne nekretnine u Beogradu: Odakle mu gotovo 10.000 eura mjesečno za vraćanje kredita?

Srpski čelnik u BiH Milorad Dodik u nekoliko je navrata posljednjih mjeseci poručio kako bi odmah organizirao referendum o odcjepljenju Republike Srpske od BiH ukoliko bi visoki međunarodni predstavnik Christian Schmidt intervenirao i proglasio BiH vlasnikom državne imovine. On smatra da je ta imovina, unatoč odlukama Ustavnoga suda, u nadležnosti entiteta.

Zbog tih se poruka i poteza kojim osporava državne institucije srpski čelnik u BiH našao na listi koje je sankcionirala američka administracija.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Proslavio neustavni praznik Uz paradu i vatromet Dodik slavio, dijelio odlikovanja, a ono najviše dao jednom premijeru: "Naravno, nije u mogućnosti da danas bude s nama"

Pročitajte i ovo Milorad Dodik - 3 Dizanje tenzija Dodik ne odustaje od prijetnji odcjepljenjem: ''Republika Srpska mentalno je integrirana sa Srbijom''

Tamošnji veleposlanik je poručio kako je i prošlotjednom zrakoplovnom vježbom iznad neba BiH, SAD čvrsto pokazao da stoji uz BiH.

"Poslali smo jasan signal naše posvećenosti BiH i njenom teritorijalnom integritetu", rekao je veleposlanik Murphy.

Opetovao je kako proslava 9. siječnja kao Dana Republike Srpske predstavlja kršenje odluke Ustavnoga suda BiH.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik - 3 Veliča osuđene ratne zločince Optužio Amerikance, spominjao Srebrenicu: Uoči današnje proslave Dodik diže političke tenzije

Srpski pak čelnik Dodik je na svome X profilu nastavio prkositi najavljujući kako će nastaviti proslavljati taj dan ignorirajući odluke domaćin institucija i osude međunarodnih dužnosnika.

"Poslali smo jasnu poruku da nam nitko drugi, ni muslimani ni stranci, neće određivati što smijemo, a što ne smijemo slaviti", napisao je Dodik.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene