Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

OSTAVIO TRAG U BRITANSKOM DRUŠTVU

Hrvatski veleposlanik u Ujedinjenom Kraljevstvu koji je upoznao princa Philipa: ''Nije bio čovjek od pompe i ceremonijala''

Aktualno Galerija +0 Igor Pokaz, hrvatski velepolanik u Ujedinjenom Kraljevstvu Galerija 1/1 >>
Veleposlanik Republike Hrvatske u Ujedinjenom Kraljevstvu rekao je da će odlazak princa Philipa ostavtiti dubok trag u britanskom društvu. Svjedočio je brojnim promjenama, a sudjelovao je i u Drugom svjetskom ratu.

Palača se još nije oglasila o detaljima posljednjeg ispraćaja princa Philipa. O "kruni" bez princa Filipa i reakcijama nacije, s našim veleposlanikom, Igorom Pokazom, u Londonu razgovarala je Ivana Petrović.

''Njegov odlazak ostaviti će trag na britanskom društvu u kojem kraljevska obitelj još uvijek uživa veliku potporu javnosti, pogotovo u ovim teškim vremenima koja su bila obilježena pandemijom koronavirusa, a i izlaskom Ujedinjene Kraljevine iz Europske unije'', objasnio je Pokaz.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ne zna se postoji li uzročna veza Zbog rijetkih krvnih ugrušaka EMA istražuje i cjepivo Johnson&Johnson, u Hrvatsku bi prve doze trebale stići sljedeći tjedan

Pročitajte i ovo Princ Philip i kraljica Elizabeta II. (Foto: Profimedia) Omaklo mu se? Snimka na kojoj je princ Philip opsovao fotografa širi se društvenim mrežama, nekima je to omiljena uspomena na njega

Princ Philip bio je jedinstvena osoba po svome životu i radu, kada se uzme u obzir kroz što je sve prošao kroz svoj život, objašnjava Igor Pokaz. Svjedočio je brojnim promjenama na europskom tlu kada su carstva propadala i sudjelovao je kao mornarički časnik u Drugom svjetskom ratu.

Nije bio ljubitelj pompe i ceremonijala, pokušao je biti sa strane, kaže. ''Sigurno će biti zapamćen što je bio, prije svega, uz kraljicu, potpora njoj, ali je bio čovjek koje je imao svoje ideje, aktivnosti i interes kojima se bavio'', zaključio je Pokaz.

 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene